- 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
- μισό κρεμμύδι
- λίγο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι κέτσαπ
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- φρυγανιά (όση χρειαστεί)
- αλάτι
- πιπέρι
- ψωμάκια για μπέργκερ
- τυρί σε φέτες
- ντομάτα σε φέτες
- φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση
Για τα μπέργκερ
Για τα μπέργκερ
- Αρχικά, βάζετε το κρεμμύδι και το μαϊντανό στο μπολ του ηλεκτρικού πολυκόπτη και πολτοποιείτε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά για το μπέργκερ. Φρυγανιά θα βάλετε όση χρειαστεί, έτσι ώστε να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα.
- Χωρίζετε τη ζύμη στα 4 και πλάθετε τα μπέργκερ.
- Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό ραβδωτό τηγάνι και ξεκινάτε να ψήνετε τα μπέργκερ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά όλες οι πλευρές.
- Ζεσταίνετε τα ψωμάκια πάνω στο αντικολλητικό ραβδωτό τηγάνι ή στο φούρνο.
- Στο μισό ψωμάκι βάζετε ένα κομμάτι φύλλο μαρουλιού, μια φέτα ντομάτα, το μπέργκερ και κλείνετε από πάνω με το άλλο μισό από το ψωμάκι.