Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Νόμιμο… κόλπο με φωτοβολταϊκό πάρκο σε 800 στρέμματα του ελληνικού δημοσίου στο Λιτόχωρο θέλει να κάνει μια μικρή ΕΠΕ από την Αθήνα!!!

   
Στις 15-12-2020 η ΡΑΕ δημοσίευσε τον κατάλογο με τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στον κύκλο Δεκεμβρίου 2020 για την έκδοση βεβαίωσης παραγωγού σε επενδυτές οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στις ΑΠΕ.

  Από...  

 
 
την επισκόπηση του γεωπληροφοριακού χάρτη της ΡΑΕ, σε συνδυασμό με τον προσωρινό κατάλογο με το αρχείο των αιτήσεων για χορήγηση βεβαίωσης παραγωγού, διαπιστώθηκε ότι η Ετερόρρυθμη εταιρία Γ.Χ.Φ. και ΣΙΑ Ε.Ε. με κεφάλαιο 25.000€, στις 17-10-2020 κατέθεσε την με αριθμό Γ-011495 αίτηση για έκδοση βεβαίωσης παραγωγού για την δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού 30 mw στη θέση «ΓΟΜΑΡΙΑ» στο Λιτόχωρο, δεσμεύοντας για αυτό τον λόγο μια έκταση 800 στρεμμάτων. 
  Μέσα σε αυτή την έκταση υπάρχουν και κληροτεμάχια και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες περιοχές του Λιτοχώρου στις παρυφές του Ολύμπου. Η ίδια εταιρία κατέθεσε επίσης αιτήσεις με ίδιο αντικείμενο στα Γιάννενα και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ παρόμοια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με άλλες εταιρίες, στη Φλώρινα, στην Πτολεμαΐδα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
   Όπως είναι φανερό η πιο πάνω Αθηναϊκή εταιρία με κεφάλαιο 25.000€ δεν διαπράττει κάποιο ποινικό αδίκημα, ζητώντας να κάνει φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα σε τόσο μεγάλες δημόσιες εκτάσεις. Αν όμως οι αιτήσεις γίνουν δεκτές, τότε θα ζητήσει από τα τοπικά δασαρχεία τη μίσθωση της έκτασης, χωρίς την έγκριση των τοπικών κοινωνιών, πράγμα που θα δημιουργήσει κάθε είδους εντάσεις. 
 Από ότι πληροφορηθήκαμε, από την αρμόδια αρχή, οι ενστάσεις λήγουν αύριο Παρασκευή και όπως πληροφορηθήκαμε και από το δήμαρχο Ευάγγελο Γερολιόλιο ο δήμος Δίου-Ολύμπου κατέθεσε ένσταση.