Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Δέκα Tips για να επιλέξετε το κατάλληλο Χαλί!


  

Ξέρεις εκείνη την πολύ συγκεκριμένη αίσθηση, που κάθεσαι στον καναπέ σου και κοιτάζεις το χώρο γύρω σου - έναν χώρο που βλέπεις και παρατηρείς σε καθημερινή βάση, όταν ξαφνικά αντιλαμβάνεσαι πως κάτι δεν πάει καλά; Και...  

 

όμως, δε συμβαίνει μόνο σε εσένα, αλλά σε εκατομμύρια κόσμου εκεί έξω που μπορεί να αντιλαμβάνονται πως κάτι έχει γίνει λάθος στη διακόσμηση τους, αλλά έχουν συνηθίσει τόσο πολύ την εικόνα, που τελικά μοιάζει σχεδόν αδύνατο να εντοπίσουν τα στοιχεία που “τους φταίνε”! Αυτό συνήθως οφείλεται στο γεγονός πως ξεκινάμε να διαμορφώσουμε το interior design μας, έχοντας στο μυαλό μας μερικές ούτως ή άλλως λανθασμένες βάσεις, ενώ την ίδια στιγμή το ολοκληρώνουμε σταδιακά, προσθέτοντας λεπτομέρειες που ενδεχομένως να μην είναι και τόσο ταιριαστές. Και τότε ερχόμαστε πάλι αντιμέτωποι με το ερώτημα: “Τι έκανα λάθος και πώς μπορώ να το διορθώσω;”.

Μήπως ήρθε η ώρα να στρώσεις τα χαλιά σου και ψάχνεις μία εύκολη και γρήγορη ανανέωση; Ή μήπως ψάχνεις να αγοράσεις τώρα τα ιδανικά για το χώρο σου;

Όποια κι αν είναι η απάντηση, αυτό το άρθρο θα σου προσφέρει μια λύση και πολλή έμπνευση για να κάνεις ακριβώς τις κινήσεις που θα έκανε ένας επαγγελματίας διακοσμητής!
Συγκεντρώσαμε για εσάς όλα τα tips των διακοσμητών για να επιλέξεις σοφά το χαλί που θα ντύσει κάθε χώρο του σπιτιού!


Κανόνες για ένα σωστά στρωμένο σπίτι

Τα χαλιά και οι μοκέτες, αποτελούν αδιαμφισβήτητα βασικά στοιχεία στην οικιακή διακόσμηση. Ο πλούσιος χρωματικός σχεδιασμός και τα γεωμετρικά σχέδια των χαλιών προσδίδουν στο χώρο μια αίσθηση οικειότητας και δίνουν παράλληλα ένα ξεχωριστό χαρακτήρα μέσα στο σπίτι.
Σε γενικές γραμμές μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα χαλιά σε μοντέρνα και κλασικά. Τα πλεονεκτήματα που αποκομίζουμε με το στρώσιμο του σπιτιού μας είναι πολλά και χρήσιμα. Με το στρώσιμο των χαλιών (μοκέτες, κιλίμια, πατάκια κτλ), ενισχύουμε το σπίτι με ζεστασιά, ηχομόνωση, ποιότητα και υψηλή αισθητική.


#1 Αγκάλιασε τη μονοχρωμία


Για ένα αρμονικό, χαλαρωτικό αποτέλεσμα προτίμησε να ντύσεις ένα χώρο με χαλιά στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους και τα έπιπλα.



#2 Στην τραπεζαρία, τι;


Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν: ο καλύτερος τρόπος να ντύσεις με χαλί την τραπεζαρία είναι να πάρεις ένα αρκετά μεγάλο για να χωράει πάνω του το τραπέζι αλλά και τις καρέκλες. Και αυτό γιατί χαρίζει συνοχή και ενδιαφέρουσα χροιά στο χώρο.



#3 Χώρισε ένα μεγάλο χώρο


Αν διαθέτεις ένα μεγάλο, ανοιχτό χώρο που λειτουργεί ως πάνω από ένα δωμάτια, διαχώρισε τα χρησιμοποιώντας χαλιά



#4 Δημιούργησε αντίθεση


Και άρα, ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα σε ένα χώρο. Επέλεξε ένα ανοιχτόχρωμο χαλί σε ένα σκούρο πάτωμα ή το αντίστροφο, για να κάνεις ένα χώρο, έργο τέχνης!



#5 «Μαλάκωσε» τις σκληρές επιφάνειες


Τα ξύλινα πατώματα είναι φιλικά στο μάτι αλλά και στο… άγγιγμα. Αν ωστόσο το πάτωμα του χώρου σου είναι από ένα πιο σκληρό υλικό (μωσαϊκό, πλακάκι ή τσιμέντο) χρησιμοποίησε ένα χαλί για να το κάνεις πιο ελκυστικό και μαλακό.



#6 Φώτισε ένα μίνιμαλ ή ουδέτερο δωμάτιο με ένα χρωματιστό χαλί


Τα περσικά χαλιά είναι ξανά στη μόδα και δε δείχνουν να φεύγουν σύντομα αφού ακόμα και τα πιο ‘ταπεινά’ από αυτά είναι πολύ καλής ποιότητας και διακρίνονται από μία έκρηξη θερμών χρωμάτων. Διάλεξε ένα για να μεταμορφώσεις ένα ουδέτερο ή μίνιμαλ χώρο.



#7 Κρύψε τις ατέλειες του πατώματος με ένα χαλί 

 
Αν είσαι τυχερή και έχεις ξύλινα πατώματα, τότε ξέρεις πως χρειάζονται συντήρηση σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μια προσωρινή εναλλακτική λύση είναι να επιλέξεις ένα χαλί για να κρύψεις τις ατέλειες και να προστατέψεις το πάτωμα από περαιτέρω ζημιές.



#8 Κάνε ένα μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος!
Επιλέγοντας ένα χαλί που καταλαμβάνει σχεδόν όλο το πάτωμα. Μπορεί να πιστεύεις πως κάτι τέτοιο λειτουργεί με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο αλλά στην πραγματικότητα η ιδανική λύση είναι να βρεις ένα χαλί που θα χωράει πάνω όλα τα έπιπλα του δωματίου.



#9 Δώσε βάση στο μπάνιο!
Τώρα τελευταία έχει παρατηρηθεί η τάση των περσικών χαλιών και στο μπάνιο! Σε μικρότερη, φυσικά, διάσταση, ένα περσικό χαλί φωτίζει και χαρίζει πολυτέλεια και ζεστασιά στο χώρο του μπάνιου που, παραδοσιακά, είναι ο λιγότερο… φροντισμένος του σπιτιού.



#10 Προτίμησε μικρότερα χαλιά με έντονα σύγχρονα μοτίβα, και μεγαλύτερα με πιο κλασικά, διαχρονικά
Αυτός ο γενικός κανόνας θα σε βοηθήσει να ισορροπήσεις το στιλ σε κάθε χώρο.



Περιμένουμε τις γνώμες σας στα σχόλια!

 http://bit.ly/3cnb9Ys