Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Υπεράνω πάσης υποψίας: Οι τέσσερις νοσοκόμες με τα αγγελικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν για πάνω από 200 φόνους (φωτο)

 

Ένας μεγάλος αριθμός θανάτων σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα ήταν αρκετό για να αποκτήσει το νοσοκομείο Lainz της Βιέννης τη φήμη του νοσοκομείου των μελλοθάνατων.

Στο... 


 

νοσοκομείο εργαζόταν 4 νοσοκόμες που έμειναν στην ιστορία ως η παρέα των δολοφόνων αφού κατηγορήθηκαν για 49 φόνους, αν και η αστυνομία υπολογίζει ότι ευθύνεται για περισσότερους από 200 φόνους.

Ο πρώτος φόνος είχε "ανθρωπιστικά" κίνητρα, αφού η νοσοκόμα Βάλτραουντ Βάγκνερ σκότωσε μια ασθενή με ανίατη ασθένεια που της ζήτησε να τη λυτρώσει. Όμως αυτή η κίνηση ήταν μοιραία, αφού η Βάγκνερ ένιωσε Θεός και πίστεψε ότι έχει δυνάμεις που ξεπερνούν την ανθρώπινη φύση.

Μοιράστηκε την εμπειρία της με τις φίλες στο νοσοκομείο, άλλες τρεις νοσοκόμες και τότε τους μπήκε η ιδέα να επωφεληθούν από την ευχέρεια που έχουν να το παίζουν Θεοί.  



Αποκτώντας οικειότητα με ασθενείς που υπέφεραν από πόνους που δεν μπορούσαν τα αναλγητικά να βοηθήσουν και τους ζητούσαν χρήματα για να τους σκοτώσουν και να γλυτώσουν τα χειρότερα όπως τους έπειθαν ότι θα ακολουθούσαν.

Όπως αποκάλυψαν οι ίδιες είχαν εθιστεί στο φόνο και μάλιστα παρακολουθούσαν τα θύματά τους στις τελευταίες στιγμές τους, ενώ εργαζόταν δωρεάν υπερωρίες κερδίζοντας τη φήμη των σπλαχνικών νοσοκόμων, που νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους.



Όμως την κουβέντα τους και τα σχέδια τους άκουσε ένας γιατρός και ειδοποίησε τις αρχές να ερευνήσουν τους φόνους. Οι αστυνομικοί έστησαν επιχείρηση με έναν δικό τους να παριστάνει τον μελλοθάνατο, και την κατάλληλη στιγμή, όταν είχαν συλλέξει όσα στοιχεία χρειάζονταν για να τις συλλάβουν επενέβησαν.

Οι νοσοκόμες καταδικάστηκαν σε ισόβια και ουδέποτε έδειξαν μεταμέλεια στο δικαστήριο.