Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Πως είναι η ζωή σε μία από τις πιο χιονισμένες πόλεις στον κόσμο - Το χιόνι αγγίζει ακόμη και τα 8 μέτρα

 

  Μπορεί η Μήδεια να είχε ντύσει την Ελλάδα στα λευκά -και την Αττική μετά από πολλά χρόνια-, ωστόσο, υπάρχουν πόλεις στον κόσμο που τη μεγαλύτερη διάρκεια του χειμώνα οι σφοδρές χιονοπτώσεις αποτελούν καθημερινότητα για τους κατοίκους τους. Αν, λοιπόν, έπρεπε να ορίσουμε μία πόλη παγκοσμίως με... 

 
τις μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού που πέφτουν κατά την διάρκεια του χειμώνα αυτή βρίσκεται στην Ιαπωνία.
Ο τίτλος της πιο χιονισμένης πόλης στον κόσμο, λοιπόν, ανήκει δικαιωματικά στην πόλη Aomori, την πρωτεύουσα της περιφέρειας Aomori, στο νησί Honshu στο βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας. Κάθε χρόνο, η πόλη αντιμετωπίζει σφοδρές χιονοπτώσεις, η πλειονότητα των οποίων σημειώνεται μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου.
 
 


Στην καρδιά του χειμώνα η πόλη καλύπτεται από τέτοιες ποσότητες χιονιού -φτάνει ακόμη και τα 8 μέτρα- με το χιόνι που στέκεται στις άκρες κατά μήκος των καθαρισμένων δρόμων να στέκεται αρκετά ψηλά.

Οι απίστευτες χιονοπτώσεις που σημειώνονται κάθε χρόνο στο Aomori είναι αποτέλεσμα της μοναδικής γεωγραφικής του θέσης, ανάμεσα στα όρη Hakkoda και τις ακτές του κόλπου Mutsu. Οι ακραίες χιονοπτώσεις προκαλούνται από ψυχρούς ανέμους της Σιβηρίας που σαρώνουν στην Ιαπωνία από τα βορειοδυτικά κάθε Νοέμβριο. 
 
 
 

Οι άνεμοι που συγκρούονται προκαλούν επιταχυνόμενο σχηματισμό νεφών, ο οποίος στη συνέχεια οδηγεί σε έντονη βροχόπτωση που πέφτει περισσότερο σαν χιόνι παρά ως βροχή, λόγω των κρύων χειμερινών θερμοκρασιών της πόλης. Για τους λάτρεις του χιονιού, αλλά και για εκείνους που μπορούν να υπομείνουν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το Aomori αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ταξιδιωτικές επιλογές.