Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Ιταλική πίτσα με πεπερόνι - Μια πεντανόστιμη συνταγή για τους λάτρεις των πικάντικων και καυτερών γεύσεων


Υλικά

1 συσκευασία ζύμη για πίτσα
200 γρ. μοτσαρέλα
12 φέτες πεπερόνι


Για τη σάλτσα:


1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. πελτές
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.σ. φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. λάδι
Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ντοματάκια (χωρίς τα υγρά τους) μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Βήμα 3: Απλώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο ταψί. Αλείφουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε πάνω τη μοτσαρέλα, να απλωθεί παντού. Σκορπίζουμε γύρω γύρω και τις φέτες πεπερόνι.

Βήμα 4: Ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 2ο λεπτά, στην τελευταία σχάρα του φούρνου.