Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Επανεκκίνηση του Αθλήματος της Πάλης ζητούν οι προπονητές με επιστολή τους στον υφυπουργό Αθλητισμού



Επανεκκίνησή του αθλητισμού και του αγαπημένου τους αθλήματος, της πάλης, ζητούν με επιστολή τους στον υφυπουργό Αθλητισμού με πρωτοβουλία τους Έλληνες προπονητές της πάλης...

 
"Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρουμε την αγωνία και τον αποτροπιασμό μας σχετικά με τα όσα πλήττουν τους τελευταίους δύο (2) μήνες τον Ελληνικό αγωνιστικό αθλητισμό.

Εκείνο το οποίο θα θέλαμε να τονίσουμε επ’ αφορμή της παρούσας επιστολής μας, είναι το γεγονός της μακροπρόθεσμης αποχής από τα γυμναστήρια, καθώς και του περιορισμού της αγωνιστικής μας δράσης, λόγω της πανδημίας, που πλέον αποτελεί έναν πραγματικό εφιάλτη τόσο για εμάς τους προπονητές, όσο και για τους αθλητές μας, κυρίως εκείνων που είχαν αποκτήσει με πολύ κόπο ένα υψηλό αθλητικό επίπεδο.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η επανεκκίνηση του αθλητισμού έχει συμβεί στις περισσότερες χώρες της υφηλίου και ενδεικτικά σας αναφέρουμε στις ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καζακστάν Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Γαλλία, Πολωνία, Ρωσία και Ουκρανία, στις οποίες έχουν ήδη διοργανωθεί αθλητικές συναντήσεις διεθνούς επιπέδου, ενώ οι προπονήσεις όλων των ηλικιακών κατηγοριών διεξάγονται κανονικά από τα μέσα Ιανουαρίου.

Στον αντίποδα της ελληνικής αθλητικής πραγματικότητας, έχουμε έλθει σε εξαιρετικά «δεινή θέση» έναντι των αντιπάλων που θα αντιμετωπίσουμε σε μελλοντικές αθλητικές αναμετρήσεις και εντείνεται στο έπακρο η αγωνία και η απαισιοδοξία μας για την τύχη των Ελλήνων αθλητών στα επικείμενα προ Ολυμπιακά Τουρνουά πρόκρισης (το πρώτο μάλιστα γίνεται στη Βουδαπέστη σε τρεις εβδομάδες). Βεβαίως έχουμε υπόψη μας την ειδική άδεια που έλαβαν οι Έλληνες πρωταθλητές για την πρόσβαση στα γυμναστήρια από τον Νοέμβριο του 2020, ωστόσο οι περιορισμοί που προβλέπονται για την ατομική προπόνηση δεν αντιστοιχούν σε αθλητές Ολυμπιακού επιπέδου!

Πέραν όμως, των αθλητών Ολυμπιακού ενδιαφέροντος, υπάρχουν δεκάδες άλλοι Έλληνες πρωταθλητές και αθλητές στις ηλικιακές κατηγορίες των Παίδων , Εφήβων, Νέων, κ.λ.π., που αναμένουν με ανυπομονησία την επανεκκίνηση του αθλητισμού, έχοντας υποστεί σοβαρές ψυχολογικές και βιολογικές συνέπειες από την πολύμηνη αθλητική απραξία.

Γνωρίζοντας, μάλιστα, από το καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, ότι οι πρώτες διεθνείς συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για τον προσεχή Μάιο, μας δημιουργεί εντονότερο προβληματισμό η ασφάλεια των αθλητών εξαιτίας της ελλιπούς προετοιμασίας, παρά η επίτευξη των αγωνιστικών μας στόχων. Κύριε υπουργέ, ζητούμε την κατανόησή σας στα όσα σοβαρά προβλήματα σας περιγράψαμε, για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει επέλθει ο ερασιτεχνικός αγωνιστικός αθλητισμός και η Πάλη ειδικότερα.

Συμμεριστείτε την αγωνία μας, παρεμβαίνοντας καταλυτικά με τη θέση και τις αποφάσεις σας, προτού η κατάσταση να γίνει μη αναστρέψιμη! Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας.

Πρωτοβουλία Ελλήνων Προπονητών Πάλης:

Οι υπογράφοντες προπονητές:

Α/Α ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

1 ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΙΚΟΣ Α.Ο ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ
2 ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ Α.Ο ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ
3 ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Α.Ο ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ
4 ΑΡΚΟΥΔΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ Γ.Σ
5 ΓΑΒΡΙΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ
6 ΓΚΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΣ ΚΕΡΚΙΩΝΑΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
7 ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛΜΥΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
8 ΔΙΣΑΚΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΡΜΙΔΟΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
9 ΖΑΙΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΒΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
10 ΚΑΜΠΑΝΑΡΗ ΣΟΦΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
11 ΚΑΡΑΒΑΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΠΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
12 ΚΑΡΝΑΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ
13 ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΔΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
14 ΚΟΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ Π.Σ ΤΙΤΑΝ ΠΥΡΓΟΥ
15 ΜΟΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α.Σ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
16 ΜΠΑΡΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
17 ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
18 ΜΠΑΤΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΑΣ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ
19 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΣΦ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «Ο ΘΗΣΕΥΣ»
20 ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΑΣ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ
21 ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΑΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
22 ΠΑΡΟΤΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
23 ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.Σ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
24 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΣΦ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «Ο ΘΗΣΕΥΣ»
25 ΣΙΔΕΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Α.Ο ΠΑΝΤΖΙΤΖΙΦΙΑΚΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ
26 ΦΥΛΑΚΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΠΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
27 ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΠΑΑΠ ΟΓΧΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
28 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΕΥΠΙΡΙΔΑΙ
29 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΣ ΜΙΝΩΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
30 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣ ΜΙΝΩΑΣ ΚΡΗΤΗ."