Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Οι επτά υποθέσεις παιδοφιλίας που συγκλόνισαν την Ελλάδα


«Σημάδεψαν» για πάντα αθώα παιδιά

  Στην επιφάνεια έχουν έρθει το τελευταίο χρονικό διάστημα περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και παιδεραστίας, κάτι που στην Ελλάδα έχει ξανασυμβεί κατά καιρούς στο παρελθόν.

Οι... 

 
λεπτομέρειες της κάθε υπόθεσης προκαλούν τουλάχιστον ανατριχίλα.

Το κοινό ερώτημα ένα. Πώς μπόρεσαν αυτά τα τέρατα να εκμεταλλευτούν την στοργή και την αγάπη που νιώθει ένα αθώο παιδί γι’ αυτούς και να ικανοποιήσουν τα πάθη τους, αναζητώντας τα θύματά τους σε σχολεία, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμη και μέσα στην οικογένειά τους;

Οι υποθέσεις τους προκαλούν αποτροπιασμό:

Δουρής: Το τέρας της Ερμιόνης
 


Στις 31 Δεκεμβρίου του 1993, συγκλόνισε την Ελλάδα ένα έγκλημα που έγινε στην Ερμιόνη. Ο 6χρονος γιος του Μανώλη και της Γεωργίας Δουρή, βρέθηκε νεκρός και κακοποιημένος σεξουαλικά. Το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς, ο μικρός Νίκος άργησε να επιστρέψει στο σπίτι, κάνοντας τους γονείς του και τα έξι αδέλφια του να ανησυχήσουν. Τελικά ο Μανώλης Δουρής μαζί με ένα γιο του βρήκαν το παιδί νεκρό και κακοποιημένο.

Σύντομα οι αντιφάσεις και ότι βρήκε ο ίδιος ο Δουρής, το νεκρό παιδί του, σε σημείο που ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κανείς, χωρίς να το ξέρεις, οδήγησαν τις αρχές στη σύλληψή του.

Ο συνήγορός του, μελετώντας την υπόθεση, κατέληξε στον ισχυρισμό ότι ο κατηγορούμενος ήταν αθώος. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν στοιχεία που ενίσχυαν τους ισχυρισμούς του.

Ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης που ερεύνησε το θέμα δήλωσε τότε στην Ελευθεροτυπία: «από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης των εγκληματολογικών εργαστηρίων μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω η ταυτότητα του δολοφόνου του παιδιού. Μπορεί άλλος να είναι ο βιαστής κι άλλος ο δολοφόνος».

Ο Δουρής κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 1 έτους για ασέλγεια, κάθειρξης 20 ετών για βιασμό και ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η απόφαση του δικαστηρίου ικανοποίησε το κοινό αίσθημα περί δικαιοσύνης. Όμως ο νόμος της φυλακής για τους παιδεραστές είναι αμείλικτος.

Το κλίμα ήταν τόσο αρνητικό που οι αρχές αναγκάζονταν να τον μετακινούν συνέχεια. Μέσα σε δύο χρόνια ο Δουρής άλλαξε τέσσερα διαφορετικά σωφρονιστικά ιδρύματα. Στις 24 Φεβρουαρίου του 1996 σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του γιου του, αυτοκτόνησε στο κελί των φυλακών το οποίο κρατούνταν.

Ο Αλβανός βοσκός

Μία ακόμη υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο ήταν και αυτή του αλβανού βοσκού Τζιάνι Μερκάι στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας. Ολα έγιναν το 2010. Τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Αυγούστου 2010 τα ίχνη της 11χρονης Ρένι Τραΐκοβα. Και σε αυτή την περίπτωση όλο το χωριό βγαίνει για να ψάξει το μικρό κοριτσάκι. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες και φτάνει στα ίχνη του 41χρονου Μερκάι. Ξεκινά η ανάκριση και μετά από οκτώ ώρες ο 41χρονος βοσκός ομολογεί.

Ο ίδιος είχε βιάσει το μικρό κοριτσάκι και στη συνέχεια την πέταξε σε ένα πηγάδι. Μάλιστα η μικρή φέρεται να είχε πει στον στυγερό δράστη: «Θείε, μη με ρίχνεις στο πηγάδι». Ο ίδιος όμως δεν την άκουσε. Η 11χρονη βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό. Ο δράστης φυλακίστηκε. Λίγο μετά θα υποστηρίξει και αυτός ότι ναι μεν έκανε το έγκλημα, αλλά κατόπιν πιέσεως. Κάποιοι όπως είπε τον ανάγκασαν αν το κάνει σημαδεύοντάς τον με όπλο.

Η μάνα μαστροπός και ο ιερέας

Πολυετείς καθείρξεις «μοίρασαν» οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στους κατηγορουμένους για υπόθεση παιδεραστίας στο Ίλιον, με θύματα τέσσερα ανήλικα παιδιά και θύτες την μητέρα – μαστροπό, τον 44χρονο σύντροφό της, έναν εύπορο 84χρονο συνταξιούχο της ΔΕΗ και τον ιερέα της εκκλησίας της περιοχής. Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχτηκε όταν τον Δεκέμβριο του 2007, το 12χρονο κορίτσι τρομοκρατημένο ειδοποιεί τον δάσκαλό της ότι ο πατριός της και ο 84χρονος επιχειρούν να την απαγάγουν, γιατί η μητέρα της την είχε πουλήσει για 2.000 ευρώ.

Τρεις μέρες, αργότερα η γιαγιά της μικρής που είχε την επιμέλεια καταγγέλλει την απόπειρα αρπαγής στην αστυνομία. Μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, με επικεφαλής τον διοικητή Παύλο Λουκάτο, ξεσκεπάζεται η πρωτοφανής υπόθεση παιδεραστίας με πρωταγωνίστρια τη μητέρα, η οποία προωθούσε την κόρη της και άλλα δύο ανήλικα παιδιά σε 84χρονο και τον 62χρονο εφημέριο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στο Ίλιον.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η μητέρα προωθούσε την κόρη της στον 84χρονο συνταξιούχο από την ηλικία των 6 ετών. Την πρώτη φορά, ο δράστης ασκώντας σωματική βία ήρθε σε παρά φύσιν συνουσία με το κοριτσάκι, τα χέρια του οποίου κρατούσε η μητέρα της, για 50 ευρώ. Δύο φορές την εβδομάδα, η μητέρα και ο πατριός πήγαιναν το παιδί στο σπίτι του συνταξιούχου στα Λιόσια, ενώ από το 2002- 2005 το κοριτσάκι μεταφερόταν συστηματικά από τη μητέρα της στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, εντός του γραφείου του ιερέα, ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά, αντί του ίδιου χρηματικού ποσού.

Ο προπονητής – παιδεραστής

Ήταν απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου του 2011. Οι αστυνομικοί σπάνε την πόρτα του διαμερίσματος του 48χρονου προπονητή και τον συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο 13χρονων αγοριών.

Το πρώτο σοκ διαδέχονται νέα ισχυρότερα αφού οι αποκαλύψεις για την διεστραμμένη δράση του είναι καταιγιστικές και συνταράσσουν όχι μόνο την κοινωνία του Ρεθύμνου αλλά το πανελλήνιο. «Παραδέχομαι τις πράξεις μου. Έγιναν όμως με τη συναίνεση των παιδιών» είπε με θράσος ο 47χρονος δάσκαλος παιδεραστής από το Ρέθυμνο. Οι αρχές πιστεύουν ότι το έκανε τα τελευταία δέκα χρόνια. Κατηγορήθηκε για ασέλγεια ή απόπειρα ασέλγειας σε βάρος 53 ανηλίκων, καθώς επίσης και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο παιδεραστής με το βαν  
 


Σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 26 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη) και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση καταδικάστηκε ομόφωνα ο 40χρονος, Φίλιππος Λεβέντος, ο οποιος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω πριν από ένα χρόνο όταν επιβίβαζε 13χρόνο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει.

Μία απίστευτη δικαιολογία εκστόμισε ο 40χρονος παιδεραστής με το βαν κατά την ομολογία του στο δικαστήριο, η οποία έγινε εν μέσω αποδοκιμασιών και επεισοδίων.

Ο κατηγορούμενος λοιπόν αρνήθηκε ότι βίασε τη 14χρονη και τον 15χρονο, υποστηρίζοντας ότι τα δύο ανήλικα συνεύρεθηκαν ερωτικά μαζί του με τη θέλησή τους!

Για τον 13χρονο τον οποίο επιβίβασε στο βαν είπε «γνωριστήκαμε σε «δωμάτιο» του Facebook για γκέι. Μου είπε να βρεθούμε στον Κορυδαλλό, μου είπε ότι είχε πρόβλημα και ότι τον κορόιδευαν οι φίλοι του. Του είπα να τα πούμε από κοντά, ότι είναι πολύ μικρός, αλλά μου απάντησε ότι ήδη έχει κάνει κάποια πράγματα (σσ: ερωτικά)».

Αναφερόμενος στα βίντεο που εντοπίστηκαν σε σκληρό δίσκο στο σπίτι του, ισχυρίστηκε ότι είναι από προσωπικές στιγμές του και ότι κανένα από τα πρόσωπα που εμφανίζονται σε αυτά δεν είναι ανήλικο.

Ο καθηγητής μουσικής που ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες
 


Το πανελλήνιο είχε συγκλονίσει η υπόθεση με τον 62χρονο διακεκριμένο καθηγητή μουσικής που αποπλάνησε δύο ανήλικους μαθητές ηλικίας από 9 εως 11 χρονών.

Στις καταθέσεις τους, η μητέρα και ο πατέρας της 11χρονης είπαν πως το κορίτσι έβρισκε δικαιολογίες για να μην πηγαίνει στο μάθημα του 63χρονου, χωρίς να τους έχει αποκαλύψει τι συνέβαινε στο ωδείο.

Όπως είπαν, το παιδί μίλησε τελικά στην αστυνομία όταν κλήθηκε να καταθέσει με αφορμή την καταγγελία του άλλου κοριτσιού σε βάρος του καθηγητή μουσικής.

Η μητέρα της 11χρονης είπε στο δικαστήριο πως η κόρη της αισθανόταν ντροπή να μιλήσει για όσα βίωνε στο ωδείο, καθώς «αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν με την σύγχυση των παιδιών».

Ο μουσικός είχε καταδικαστεί και από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο σε κάθειρξη 30 ετών, με εκτιτέα τα 25, για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία, και οδηγήθηκε στην φυλακή.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί όταν η μικρότερη από τις δύο ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο, αποκάλυψε στους γονείς της όσα είχε υποστεί επί σειρά μηνών από τα Χριστούγεννα του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017, κατά την διάρκεια του μαθήματος από τον καθηγητή της.

Ο παιδόφιλος με το ποδήλατο

Σοκ είχε προκαλέσει η υπόθεση με τον 46χρονο Αλβανό παιδόφιλο, ο οποίος για σεξουαλικές επιθέσεις σε 27 ανήλικα κορίτσια. Τα θύματά του ήταν ηλικίας 13 έως 15 ετών.

O Αλβανός στη δίωρη απολογία του παραδέχθηκε ορισμένες από τις επιθέσεις του.

Η αστυνομία έφθασε στη σύλληψή του μετά από πολλές καταγγελίες που είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα τόσο στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, όσο και σε διάφορα τμήματα Ασφαλείας στην Αττική, σύμφωνα με τις οποίες ένας άγνωστος άνδρας, που κυκλοφορούσε με ποδήλατο, πλησίαζε κοριτσάκια και τα ανάγκαζε σε ασελγείς πράξεις μαζί του.

Μετά από έρευνες, ο 46χρονος Αλβανός εντοπίστηκε να κινείται με το ποδήλατό του στην περιοχή της Δραπετσώνας, σχεδιάζοντας το επόμενο «χτύπημα».Συγκεκριμένα, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπιστώνοντας ότι τα χαρακτηριστικά του ήταν αυτά του άνδρα που αναζητούσαν, επιχείρησαν να τον σταματήσουν για έλεγχο. Εκείνος αρνήθηκε να σταματήσει, τράπηκε σε φυγή και ακινητοποιήθηκε τελικά σε μικρή απόσταση από τους αστυνομικούς που τον προσήγαγαν στο τμήμα Ασφαλείας της Δραπετσώνας και ακολούθως στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.


pronews.gr