Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Πικάντικη μακαρονάδα με μπέικον και τσίλι - Μια άλλη εκδοχή για τους λάτρεις των καυτερών γεύσεων



Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 2 καυτερές κόκκινες πιπεριές  χωρίς τους σπόρους τους 


 

  • 6 φέτες μπέικον
  • 3/4 φλ. μασκαρπόνε
  • 1/2 φλ. βασιλικό
  • πιπέρι
  • παρμεζάνα


Εκτέλεση

Βήμα 1: Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.

Βήμα 2: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον και τις πιπεριές για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και κρατσανιστό.

Βήμα 3: Στην κατσαρόλα που είναι τα μακαρόνια ρίχνουμε την σάλτσα μας μαζί με το μασκαρπόνε, το βασιλικό και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε, κατά προτίμηση με τριμμένη παρμεζάνα.