Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια
- 1 κ.σ. λάδι
- 2 καυτερές κόκκινες πιπεριές χωρίς τους σπόρους τους
- 6 φέτες μπέικον
- 3/4 φλ. μασκαρπόνε
- 1/2 φλ. βασιλικό
- πιπέρι
- παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βήμα 1: Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
Βήμα 2: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον και τις πιπεριές για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και κρατσανιστό.
Βήμα 3: Στην κατσαρόλα που είναι τα μακαρόνια ρίχνουμε την σάλτσα μας μαζί με το μασκαρπόνε, το βασιλικό και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε, κατά προτίμηση με τριμμένη παρμεζάνα.