Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Μπάλος και Ελαφονήσι στις καλύτερες παραλίες του κόσμου - Και οι δύο βρίσκονται στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο νομό Χανίων


 
  Την ετήσια λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες παγκοσμίως δημοσίευσε το TripAdvisor, βάσει των σχολίων και των εντυπώσεων των χρηστών της τουριστικής πλατφόρμας. Ακόμη... 
 
 
 
κι αν το καλοκαίρι αργεί και το μέλλον λόγω της πανδημίας για την εξέλιξη του τουρισμού και αυτήν την χρονιά είναι αβέβαιο, η συγκεκριμένη λίστα με τις υπέροχες αμμώδεις ακρογιαλιές και τα γαλαζοπράσινα νερά μας κάνει να ονειρευόμαστε.

Το «χρυσό μετάλλιο» έλαβε η παραλία Whitehaven Beach στο νησί Whitsunday στην Αυστραλία, η οποία ακολουθείται από την παραλία Santa Maria στο νησί Cayo Santa Maria στην Κούβα στη δεύτερη και την Baia do Sancho στη Βραζιλία στην τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου, όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο άλλωστε, συμπεριλαμβάνονται και δύο ελληνικές, ονειρικές παραλίες, οι οποίες συναντώνται, και οι δύο, στην Κρήτη και μάλιστα στο νομό Χανίων.   
 
Μπάλος 

  

Η εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου, που εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Χανίων βρέθηκε στην 21η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Μόλις την αντικρίσει κανείς σκέφτεται ότι πρόκειται για θαύμα της φύσης λόγω της ιδιαιτερότητας του φυσικού τοπίου που απλώνεται μπροστά του. Η γαλήνια λιμνοθάλασσα διαθέτει αβαθή, κρυστάλλινα, ζεστά νερά, λευκή απέραντη αμμουδιά, η οποία σε ορισμένα σημεία γίνεται  ροζ.
 
  Ελαφονήσι 

 

Μία θέση πριν την ολοκλήρωση της λίστας συναντάται το Ελαφονήσι, μία από τις πιο γνωστές στο εξωτερικό παραλίες -όχι μόνο του νησιού, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Σε πολλά σημεία της απέραντης αμμουδιάς της, εκεί που σκάει το κύμα, παρατηρούνται ροζ αποχρώσεις της άμμου και μικρά κοχυλάκια. Η ακρογιαλιά με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, τη λιμνοθάλασσα που δημιουργείται και τα καταγάλανα αβαθή νερά έχει αναδειχτεί προστατευόμενη περιοχή από το δίκτυο Natura 2000.