Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Δημοσκόπηση: Χαλάρωση των μέτρων ζητά το 61% των πολιτών - Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 33% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ


  
Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, με τους πολίτες να τάσσονται υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με... 
 
 
 
την έρευνα της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 33% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά εννέα ποσοστιαίων μονάδων – σταθερή από την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, τον Φεβρουάριο.

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6% (5,5% στην τελευταία μέτρηση), το ΚΚΕ με 4,5% που παραμένει σταθερό, η Ελληνική Λύση με 3% και το ΜέΡΑ25 με 3% (από 3,5%).

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 20,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι και το 6% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται κατά 43% αποτελεσματικός ως προς την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων με το 65% να απαντά ότι είναι δεν συναισθάνεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολιτών.

Να χαλαρώσουν τα μέτρα ζητά το 61% έναντι ποσοστού μόλις 17% που επιθυμεί την περαιτέρω αυστηροποίησή τους και 16% που προκρίνει την παράταση της ισχύος τους.

Ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, το 63% των πολιτών αξιολογούν «σίγουρα και μάλλον αρνητικά» την κυβέρνηση, ποσοστό που καταγράφει αύξηση 8% από την προηγούμενη έρευνα.

Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει μεθοδικά τα υλοποιούμενα μέτρα, υποστηρίζει το 66% των ερωτηθέντων, άποψη που συμμερίζεται ακόμη και ένα στα δύο άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί. Στους νέους από 17 έως 34 ετών, το ποσοστό ανέρχεται στο 74%.

Αναφορικά με το πόσο ευχαριστημένοι είναι οι πολίτες από την κυβέρνηση, το 34% εμφανίζεται γενικά «ευχαριστημένο», ενώ το 64% δηλώνει «καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένο».

Δυσαρεστημένοι, εμφανίζονται οι πολίτες και από την αντιπολίτευση καθώς αρνητικά αξιολογούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 78%, ενώ μόνο 20% εκφράζει ικανοποίηση.