Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ "ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΕΙΟ" (Η "ΛΕΥΤΕΡΙΑ" ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΠΟΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΚΡΑΦΙΤΙ)

 

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα είχαμε αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα για την αισθητική υποβάθμιση ενός χώρου, ο οποίος είναι ανακηρυγμένος ως σύγχρονο αρχιτεκτονικό μνημείο και έργο τέχνης.
Επίσης θυμίζουμε πως και οι αρμόδιοι φορείς του Νομού μας είχαν αντιδράσει δημόσια για αυτή την ασκήμια και ζήτησαν την απομάκρυνσή της.

Η αλήθεια λοιπόν είναι...


ότι ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας Γιώργος Νταντάμης είχαν λάβει εδώ και σχεδόν ένα μήνα έγγραφο από το ΥΠ.ΠΟ.Α (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού) που ζητούσε την άμεση απομάκρυνση της τοιχογραφίας και απέφυγαν να ενημερώσουν για το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο.


Η αλήθεια είναι ότι απαγορεύεται η συγκεκριμένη τοιχογραφία, για αυτό το λόγο και τους καλεί το υπουργείο πολιτισμού να την απομακρύνουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχουν πράξει. Το έγγραφο του υπουργείου έφερε στη δημοσιότητα η "ΛΕΥΤΕΡΙΑ" προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες.

Καλούμε τον κ. Κουκοδήμο να ενημερώσει το σύνολο των δημοτών για το ποιος πήρε αυτή την απόφαση για την συγκεκριμένη τοιχογραφία.

Καλούμε τον κ. Νταντάμη να ενημερώσει το σύνολο των δημοτών, εάν γνώριζε πως η απόφαση για δημιουργία γκράφιτι στο συγκεκριμένο σημείο ήταν παράνομη.

Καλούμε τον κ. Κατανά να ενημερώσει το σύνολο των δημοτών, εάν η χρέωση με 8.000 ευρώ της δημοτικής επιχείρησης (ΔΗ.ΠΑΚ), αποτελεί νόμιμη δαπάνη.

Αναμένουμε κ. Νταντάμη, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος να ενημερώσετε τους δημότες, αλλά και την αντιπολίτευση για αυτό το θέμα.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ: