Υλικά
- 175 γρ. ζάχαρη άχνη
- 450 ml γάλα
- 2 αβγά, χτυπημένα
- 2 κρόκους, χτυπημένους
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα καραμελώστε τα 100 γρ. ζάχαρης άχνης μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 3
Μοιράστε προσεκτικά την ζεστή ζάχαρη ομοιόμορφα σε τέσσερα φορμάκια.
Βήμα 4
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 5
Προσθέστε λίγο λίγο το ζεστό γάλα στα χτυπημένα αβγά και κρόκους και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Βήμα 6
Ρίξτε στο μείγμα και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 7
Τοποθετήστε ομοιόμορφα το μείγμα στα φορμάκια.
Βήμα 8
Βάλτε τα φορμάκια σε ένα ταψί, γεμίστε με νερό μέχρι να καλυφθεί το μισό ύψος από τα φορμάκια και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Βήμα 9
Αφήστε να κρυώσουν, αφαιρέστε από τα φορμάκια και σερβίρετε.