Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Λαχταριστή κρέμα καραμελέ - Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή





Υλικά


  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 450 ml γάλα
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 2 κρόκους, χτυπημένους


Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα καραμελώστε τα 100 γρ. ζάχαρης άχνης μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 3
Μοιράστε προσεκτικά την ζεστή ζάχαρη ομοιόμορφα σε τέσσερα φορμάκια.

Βήμα 4
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε το γάλα σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 5
Προσθέστε λίγο λίγο το ζεστό γάλα στα χτυπημένα αβγά και κρόκους και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Βήμα 6
Ρίξτε στο μείγμα και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 7
Τοποθετήστε ομοιόμορφα το μείγμα στα φορμάκια.

Βήμα 8
Βάλτε τα φορμάκια σε ένα ταψί, γεμίστε με νερό μέχρι να καλυφθεί το μισό ύψος από τα φορμάκια και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

Βήμα 9
Αφήστε να κρυώσουν, αφαιρέστε από τα φορμάκια και σερβίρετε.