Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Πως να κάνετε σπιτικά ρολάκια παγωτού - Μια συνταγή που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους


  
Υλικά  


  • 470 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • 1 πρέζα αλάτι 


 

  • Γαρνιτούρες της επιλογής σας (δάκρυα σοκολάτας, τρούφα, ξηροί καρποί, αποξηραμένο φρούτα κ.α.)

Εκτέλεση


Βήμα 1
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το συμπυκνωμένο γάλα και το αλάτι σε ένα μπολ.

Βήμα 2
Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί και απλώστε ομοιόμορφα.

Βήμα 3
Γαρνίρετε με το topping της επιλογής σας, ανακατέψτε ελαφρώς να πάει παντού και τοποθετήστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Βήμα 4
Βγάλτε από την κατάψυξη, κόψτε σε λωρίδες και με τη βοήθεια μιας μεταλλικής σπάτουλας ανασηκώστε την άκρη του παγωτού και τυλίξτε σε ρολάκια.

Βήμα 5  
Σερβίρετε κάθετα σε ένα μπολάκι και γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας ή ό,τι άλλο θέλετε.