Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

Με αυτό το μυστικό η γυμναστική θα αποδώσει τα μέγιστα στο σώμα σαςΣύμφωνα με νέα μελέτη

   
Το πρόβλημα όλων όσων γυμνάζονται είναι η άσκησή τους να αποδίδει τα μέγιστα, ώστε να πιάνουν τόπο ο κόπος και ο ιδρώτας.

Η... 
 
 
fitness ιστοσελίδα Shape έχει έναν κρυμμένο άσο για τους ανθρώπους που αποζητούν τα μέγιστα από τη φυσική άσκησή τους: τη συνέπεια.

Με όποιον τρόπο και αν έχουμε επιλέξει να γυμναζόμαστε, η συνέπεια και η σταθερότητα είναι το μεγάλο κλειδί για να δούμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Σε αυτό κατέληξε συστηματική μελέτη του 2019 του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, που ανέλυσε αντίστοιχες πανεπιστημιακές έρευνες και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Sports Medicine».

Οι ακαδημαϊκοί βρήκαν ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονταν με συνέπεια από 2-4 φορές τη βδομάδα είδαν κατά μέσο όρο αύξηση της τάξης του 3,3% στη μυϊκή μάζα και αύξηση 25% στη σωματική δύναμη σε μια μέση περίοδο 15 εβδομάδων. Ανεξαρτήτως του τρόπου άσκησης.

Όπως κι αν γυμναζόμαστε λοιπόν, το μυστικό είναι να το κάνουμε με σταθερότητα και συνέπεια, αυξάνοντας προοδευτικά το επίπεδο δυσκολίας ή τον κύκλο των επαναλήψεων.

Χτίζοντας γερά θεμέλια και επιμένοντας, τα πρώτα καλά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν...