Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Γιατί τα σεντόνια και οι πετσέτες στα ξενοδοχεία είναι λευκά; Ποια φιλοσοφία και λειτουργικότητα αντικατοπτρίζουν


 Τα λευκά είδη, παρόλο που ονομάζονται λευκά, διατίθενται σε μια τεράστια γκάμα χρωμάτων, σχεδίων και υφασμάτων για να επιλέξει ο καθένας εκείνο που ανταποκρίνεται περισσότερο στο γούστο του και, φυσικά, ταιριάζει καλύτερα με τη φιλοσοφία του προσωπικού του χώρου.

Στα... 

 

 

ξενοδοχεία, όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Καθώς τα λευκά είδη που χρησιμοποιούνται σε αυτά είναι, σχεδόν, πάντα λευκά. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ το λόγο; Όπως διαβάζουμε στο mentalfloss.com, παρόλο που τα λευκά σεντόνια και πετσέτες δείχνουν τη φθορά τους πιο γρήγορα, είναι πιο περιζήτητα για τα ξενοδοχεία για έναν συγκεκριμένο λόγο.

Τα ξενοδοχεία επιθυμούν να χρησιμοποιούν λευκά σεντόνια, επειδή μπορούν να «επικοινωνούν» στους πελάτες τους με αυτόν τον τρόπο την καθαριότητα που τα χαρακτηρίζει. Φανταστείτε το δωμάτιό σας να έχει ένα κρεβάτι με πιο σκούρα σεντόνια. Σίγουρα θα αναρωτηθείτε για το τι μπορεί να έχει πάνω, που σίγουρα λόγω χρώματος δεν διακρίνεται και τόσο εύκολα. Ενώ με τη λευκή απόχρωση όλα είναι ορατά και έτσι είστε σίγουροι ότι τα σεντόνια σας έχουν πλυθεί πρόσφατα.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη τακτική δεν εφαρμοζόταν εξ αρχής από όλα τα ξενοδοχείο. Πρόκειται για μία συνήθεια που πιστώνεται στην αλυσίδα ξενοδοχείων Westin, η οποία πρώτη υιοθέτησε τα λευκά σεντόνια και πετσέτες στα ξενοδοχεία της κατά την δεκαετία του 1990. Μία απόφαση που έσπασε το «κατεστημένο» και οδήγησε και άλλα ξενοδοχεία να εγκαταλείψουν τα πολύχρωμα σεντόνια και να υιοθετήσουν κι εκείνα την ίδια λογική. Οι ιθύνοντες του Westin, μάλιστα, πίστευαν ότι ακόμη και μόνο η αλλαγή στο χρώμα των σεντονιών θα έκανε τα δωμάτια να φαίνονται ανακαινισμένα, μια απόφαση που είχε τεράστιο αντίκτυπο στους πελάτες τους, όπως ανέφερε ο Erin Hoover, πρώην αντιπρόεδρος σχεδιασμού για τα ξενοδοχεία Westin και Sheraton στη HuffPost το 2014.

Όσον αφορά στο γιατί τα λευκά είδη των ξενοδοχείων είναι τόσο ζωντανά, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα από αυτά κάνουν χρήση της τελευταίας τεχνολογίας πλυντηρίων, συμπεριλαμβανομένων των