Τι κάνει ένας γκουρού του μπάρμπεκιου και γλιτώνει μια ώρα αρχύτερα από τα μεθεόρτια του ψησίματος
Όλοι αγαπούν το καλό φαγητό και κάποιοι αγαπούν να το ετοιμάζουν κιόλας, αλλά...
σε κανέναν δεν αρέσει το καθάρισμα που απαιτείται μετά.
Ειδικά αν μιλάμε για ψησταριές και θράκες, εκεί που τα πράγματα μπορούν να γίνουν ιδιαιτέρως βρόμικα.
Κι εδώ μπαίνει ο μέγας μύστης του μπάρμπεκιου Scott Roberts, ο οποίος επιστρατεύει το αλουμινόχαρτο όταν ψήνει με κάρβουνα.
«Αν είσαι φίλος του κάρβουνου, στρώσε πρώτα το εσωτερικό της ψησταριάς με κάνα-δυο φύλλα αλουμινόχαρτο πριν βάλεις τα κάρβουνα ή τις μπριγκέτες μέσα. Αυτό θα σου δώσει ένα πιο γρήγορο και εύκολο καθάρισμα των γκρι κάρβουνων και της στάχτης με το που τελειώσεις το μπάρμπεκιου».
Το μόνο μειονέκτημα που έχει αυτό είναι το γεγονός ότι με το αλουμινόχαρτο μπορεί να φράξουν οι τρύπες στο κάτω μέρος της ψησταριάς, κάνοντας πιο δύσκολο το άναμμα της θράκας.
Αν το καθάρισμα είναι ωστόσο πονοκέφαλος για σένα, αξίζει σίγουρα μια δοκιμή…