Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου: Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη για τα αιτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Πιερίας

 

Ιδιαίτερα σημαντική και εποικοδομητική ήταν η χθεσινή επίσκεψη της Βουλευτού στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Η κυρία Μάνη, μετά τη συνάντησή της με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής των Πολιτιστικών Συλλόγων Πιερίας, έθεσε... 
 
 
στην Υπουργό τα δίκαια αιτήματά τους, όπως αυτά αποτυπώθηκαν σε πρόσφατο ψήφισμα, μεταξύ των οποίων και η οικονομική ενίσχυσή τους.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και η Υπουργός, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη συμβολή των πολιτιστικών συλλόγων στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την οικονομική τους ενίσχυση, λόγω της πολύμηνης αναστολής λειτουργίας, στο πλαίσιο του δημοσιονομικά εφικτού και σε συνεννόηση πάντα με το Υπουργείο Οικονομικών.

Για τα υπόλοιπα δε ζητήματα που τέθηκαν στο ψήφισμα, η Υπουργός διαβεβαίωσε την κυρία Μάνη ότι θα εξετάσει επισταμένως μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, τη δυνατότητα διευθέτησής τους εντός του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.