Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Γερμανικό κόμμα ζητά επίσημα από τη γερμανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


   
Το κόμμα Die Linke ζητά επίσημα από τη γερμανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και να αναλάβει την ηθική ευθύνη της Γερμανίας για τα γεγονότα. Οι Ποντιακοί Σύλλογοι της Βάδης Βυρτεμβέργης πέτυχαν την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 κάτι πολύ σημαντικό για την Γενοκτονία.

Γράφει ο Γιώργος Γεωργιάδης

Το...  

 
κόμμα Die Linke (σ.σ. Η Αριστερά *) ζητά επίσημα από την Γερμανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και να αναλάβει την ηθική ευθύνη της Γερμανίας για τα γεγονότα.

“Το LINKE χαιρετίζει ρητά το γεγονός ότι το 2016 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγνώρισε τελικά τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Αραμαίων-Ασσυρίων και των Χαλδαίων χριστιανών.

Δεν αρκεί όμως το ψήφισμα να αναφέρεται σε “άλλες χριστιανικές” ομάδες. Οι Ποντιακοί σύλλογοι ορθώς μιλούν για «ξεχασμένη» γενοκτονία.


Υποστηρίζουμε ρητά να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τη συνενοχή και την ευθύνη του γερμανικού Ράιχ.”

Αυτή είναι η δήλωση του Tobias Pfluger βουλευτής- αντιπρόεδρος του Die Linke και με συμμετοχή στα ευρωπαϊκά όργανα.

Και επίσης το κόμμα αυτό απαιτεί από την Γερμανική κυβέρνηση να μην υποκύψει στις Τουρκικές πιέσεις (!!!)
Ο Tobias θα είναι ο κεντρικός ομιλητής για την Γενοκτονία στην Στουτγάρδη το Σάββατο 22 Μαίου .


* Το κόμμα Die Linke είναι γερμανικό πολιτικό κόμμα που δημιουργήθηκε στις 16 Ιουνίου 2007, ως συγχώνευση του Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (PDS) και της Εκλογικής Εναλλακτικής για την Κοινωνική Δικαιοσύνη (WASG). Ηγέτιδες του κόμματος είναι οι η Ζανίν Βίσλερ και η Σουζάνε Χένιχ-Βέλζο. Διεθνώς, η Αριστερά είναι μέλος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της ομάδας GUE/NGL στο Ευρωκοινοβούλιο.


   



infognomonpolitics.gr