Υλικά
- 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 1 βανίλια
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 2 κιλά γάλα (πλήρες)
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κάστερ πάουντερ
- Λίγη κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε το νερό με την ζάχαρη, το χυμό μισού λεμονιού και τη βανίλια για περίπου πέντε λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Βήμα 2
Σε ένα ταψί στρώνετε το τσουρέκι πάχους περίπου 2,5 εκατοστών και περιχύνετε με το σιρόπι.
Βήμα 3
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη και το κάστερ και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Βήμα 4
Κατεβάζετε από την φωτιά, αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει και περιχύνετε πάνω στο σιροπιασμένο τσουρέκι.
Βήμα 5
Πασπαλίστε με λίγη κανέλα.
Βήμα 6
Τοποθετήστε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα και σερβίρετε.