Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Αρωματικά μπισκότα λεμονιού - Τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας

 

Υλικά 
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/2 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 3/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας  


 

  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα σε φέτες


Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.

Βήμα 2
Χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 3
Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 4
Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι.

Βήμα 5
Με την βοήθεια ενός κουταλιού δημιουργήστε τα μπισκότα ακουμπώντας τα πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Βήμα 6
Πασπαλίστε με ζάχαρη ή αμύγδαλα.

Βήμα 7
Ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.