Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Συμπατριώτης μας δικάστηκε σήμερα σε 11 έτη και 9 μήνες φυλάκιση από το Εφετείο Θεσσαλονίκης

 
 
    Δικάστηκε σήμερα στις 14.06.2021, συμπατριώτης μας, διότι στην Θεσσαλονίκη την 24.06.2018 και περί ώρα 15:05, α) προέβη σε ληστεία σε μίνι μάρκετ επί της οδού Μελενίκου, β) διότι κατά την προσπάθεια του αποπειράθηκε να σκοτώσει την ιδιοκτήτρια του μίνι μάρκετ τραυματίζοντας την στον λαιμό με μαχαίρι, γ) διότι... 
 
 
 
οπλοφορούσε παράνομα, δ) διότι έκανε χρήση όπλου, ε) ότι κατείχε παράνομα όπλο και φυσίγγια, στ) διότι αντιστάθηκε κατά των αρχών και ζ) διότι επιχείρησε να τελέσει απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον συμπατριώτη μας σε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών και 4 μηνών.

(7 έτη για ληστεία, 15 έτη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 6 μήνες για παράνομη οπλοφορία, 6 μήνες για οπλοχρησία, 6 μήνες για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου, 6 μήνες για οπλοκατοχή φυσιγγίων, 2 έτη για αντίσταση κατά της αρχής και 8 μήνες για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης)

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σήμερα, ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε και εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο Θεσσαλονίκης Αλέξανδρο Βυτανιώτη, διότι με υπεύθυνη δήλωσή του δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παραβρεθεί στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος είχε ομολογήσει τις πράξεις του εκτός από την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Επί των ποινών, στα πλαίσια του νέου Ποινικού Κώδικα, όπου για την ανθρωποκτονία προβλέπεται πλέον διαζευκτικά, κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών (10 έως 15 έτη) ή η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να επιβληθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας η ποινή της καθείρξεως, της οποίας το πλαίσιο είναι από 2 έτη φυλάκιση έως 8 έτη κάθειρξη.

Έγινε δεκτό και το δικαστήριο επέβαλε Ποινές: 6 έτη για ληστεία, 8 έτη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 2 έτη για αντίσταση κατά της αρχής και 6 μήνες για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και συνολική ποινή 11 έτη και 9 μήνες, ενώ οι πράξεις της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής μπήκαν στο αρχείο.