Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Αυτά είναι τα έξι πιο περίεργα αντικείμενα που άφησαν ποτέ οι άνθρωποι στη ΣελήνηΑπό νυχοκόπτη μέχρι οικογενειακή φωτογραφία! 

  Αυτά είναι τα πιο περίπλοκα αντικείμενα που άφησαν οι αστροναύτες στον φυσικό δορυφόρο της Γης, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο κατάλογο αντικειμένων του διαστημικού οργανισμού.

 
1. Τα μετάλλια με τα οποία τιμήθηκαν ο Γκαγκάριν και ο Κομαρόφ

Η διαστημική πτήση Apollo 11 του 1969 που έκανε τον Νιλ Άρμστρονγκ και τον Μπαζ Άλντριν, τους πρώτους ανθρώπους που περπάτησαν στο φεγγάρι, απέτισε επίσης φόρο τιμής στους συναδέρφους τους εξερευνητές του χώρου, Γιούρι Γκαγκάριν και Βλαντιμίρ Κομαρόφ. Αν και μέρος του αντίπαλου σοβιετικού διαστημικού προγράμματος, οι κοσμοναύτες αναγνωρίστηκαν για τη συμβολή τους στην επιστήμη με τα μετάλλια που τιμούν τα επιτεύγματά τους να έχουν παραμείνει στο φεγγάρι.

2. Σημαίες των ΗΠΑ

Η αποστολή του Apollo 11 τοποθέτησε επίσης της σημαία των ΗΠΑ στη Σελήνη. Εικόνες από την 21η Ιουλίου 1969 δείχνουν τον Άλντριν να στέκεται δίπλα στην σημαία, που συγκρατείται από έναν τηλεσκοπικό στύλο. Τώρα, υπάρχουν συνολικά έξι σημαίες των ΗΠΑ στο φεγγάρι.

3. Ανθρώπινα απόβλητα

Στο φεγγάρι βρήκαν επίσης ένα σπίτι και οι συσκευές αποβλήτων των πρώιμων αστροναυτών. Αποστολές από το Apollo 11 μέχρι το Apollo 17 άφησαν μέχρι και ουροσυλλέκτες στο φεγγάρι.

4. Νυχοκόπτη από το Apollo 17

Οι τελευταίοι άνθρωποι που πάτησαν το πόδι τους στο φεγγάρι ήταν μέλη του Apollo 17, που προσγειώθηκε στα υψίπεδα του Taurus-Littrow τον Δεκέμβριο του 1972. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, οι αστροναύτες οδήγησαν περίπου 30 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας το σεληνιακό όχημα. Σύμφωνα με τη NASA, η ομάδα άφησε ένα ιδιαίτερα απροσδόκητο υπόλειμμα κατά την επίσκεψή τους, έναν νυχοκόπτη.

5. Οικογενειακή φωτογραφία του Τσαρλς Ντιουκ

Ένα μέλος του πληρώματος Apollo 16, ο Τσαρλς Ντιουκ, ήταν επιφορτισμένος με την καταγραφή των κρατήρων στο φεγγάρι τον Απρίλιο του 1972. Αλλά ο πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας δεν έφυγε χωρίς να αφήσει ένα αναμνηστικό της επίσκεψής του στην επιφάνεια της σελήνης. Ο Ντιουκ έριξε μια οικογενειακή φωτογραφία τυλιγμένη σε πλαστικό κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στο φεγγάρι, στο πίσω μέρος της οποίας γράφει: «Αυτή είναι η οικογένεια του αστροναύτη Ντιουκ από τον πλανήτη Γη. Προσγειώθηκε στη Σελήνη, Απρίλιος 1972». Η φωτογραφία έχει επίσης τις υπογραφές της συζύγου και των παιδιών του.

6. Ένα σφυρί και ένα φτερό

Κατά τη διάρκεια του moonwalk του Apollo 15, ο αστροναύτης Ντέιβιντ Σκοτ παρουσίασε μια θεωρία που είχε προταθεί από τον αστρονόμο Γαλιλαίο τον 17ο αιώνα. Χρησιμοποιώντας ένα γεωλογικό σφυρί και ένα φτερό από γεράκι, ο Σκοτ έδειξε πως όλα τα αντικείμενα σε κενό πέφτουν με τον ίδιο ρυθμό.