Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Κι όμως έχει συμβεί: Aυτός ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν ο πρώτος σκόρερ στην ομάδα του


 
Συνέβη και αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο

     Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχουμε αρκετές φορές στα τελευταία δευτερόλεπτα ενός αγώνα, όταν η ομάδα καίγεται να σκοράρει να ανεβαίνει και ο τερματοφύλακας για... 
 
 
να πιάσει κάποια κεφαλιά, από κόρνερ ή εκτέλεση φάουλ. Το να βγαίνει όμως ο τερματοφύλακας πρώτος σκόρερ μιας ομάδας είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Συνέβη όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα από τον Δημήτρη Γάκη που βγήκε πρώτος σκόρερ του Αγρινίου το 1983 σημειώνοντας 11 γκολ...

Ο Δημήτρης Γάκης ξεκίνησε τη καριέρα του στον ΠΑΟ Κουφαλίων και απο εκεί πήρε μεταγραφή για τον Άρη Θεσσαλονίκης. Εκεί όμως βρήκε δύο σπουδαίους τερματοφύλακες και δεν μπόρεσε να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Στη συνέχεια έπαιξε στη Καστοριά όπου πάλι ήταν στη σκιά του Σαργκάνη και οι αγώνες που έπαιξε ήταν ελάχιστοι.

Η ομάδα του Αγρινίου του έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί βασικός και εκεί συνέβη το εξής παράδοξο. Ο προπονητής επέλεξε να εκτελεί τα πέναλντι ο τερματοφύλακας. Είδε ότι ο Γάκης είχε εξαιρετικά χτυπήματα και του ανέθεσε να φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα.

Και ο Γάκης τα κατάφερε, είχε καλό ποσοστό ευστοχίας, και μάλιστα το 1983 σκόραρε 11 φορές και βγήκε πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Βέβαια δεν είχε την ίδια επιτυχία στο να αποκρούει τα αντίπαλα πέναλντι αφού σε όλη τη καριέρα του ζήτημα να έπιασε 2 με 3 πέναλντι..