Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Οι Ιστορικοί θα καταγράψουν τα lockdown ως «το πιο καταστροφικό γεγονός όλης της ανθρώπινης ιστορίας». Ακούει κανείς στην Ελλάδα;


 
Ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ Jay Bhattacharya λέει ότι στα επόμενα χρόνια τα λουκέτα θα θεωρούνται ως η πιο καταστροφικά επιβλαβής πολιτική σε “όλη την ιστορία”.

Μιλώντας στο podcast “Planet Normal” της London Telegraph, ο Bhattacharya σημείωσε ότι οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης “παραμένουν προσκολλημένοι” στην πολιτική του κλειδώματος παρά την πλήρη “αποτυχία αυτής της στρατηγικής”.

“Νομίζω ότι... 

 
οι ιστορικοί του μέλλοντος θα ανατρέξουν σε αυτό και θα πουν ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος στη δημόσια υγεία, ενδεχομένως σε όλη την ιστορία, όσον αφορά το εύρος της βλάβης που προκάλεσε”, δήλωσε ο Bhattacharya.

Ο επιδημιολόγος πρόσθεσε: “Κάθε φτωχός άνθρωπος στο πρόσωπο της γης αντιμετώπισε κάποια ζημιά, μερικές φορές καταστροφική ζημιά, από αυτή την πολιτική κλειδώματος”.

“Σχεδόν από την αρχή, το lockdown επρόκειτο να έχει τεράστιες παράπλευρες συνέπειες, πράγματα που μερικές φορές είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτά, αλλά ωστόσο είναι πραγματικά”, πρόσθεσε ο Bhattacharya.

Σημείωσε ακόμη ότι οι σοβαρές ψυχικές και σωματικές ασθένειες ουσιαστικά αγνοήθηκαν και “κλείσαμε τα μάτια σε αυτές, επειδή φοβόμασταν τόσο πολύ για τον ιό και ήμασταν τόσο ερωτευμένοι με την ιδέα ότι το lockdown θα μπορούσε να σταματήσει τον ιό”.

Ο καθηγητής δήλωσε προηγουμένως στο Newsweek ότι τα λουκέτα COVID-19 είναι “το χειρότερο λάθος στη δημόσια υγεία τα τελευταία 100 χρόνια”, προσθέτοντας ότι “θα μετράμε τις καταστροφικές βλάβες στην υγεία και την ψυχολογία, που επιβάλλονται σχεδόν σε κάθε φτωχό άνθρωπο στο πρόσωπο της γης, για μια ολόκληρη γενιά”.

Ο Bhattacharya είναι ένας από τους συν-συγγραφείς της Διακήρυξης του Great Barrington, η οποία έχει λάβει χιλιάδες υπογραφές από επιστήμονες της ιατρικής και της δημόσιας υγείας.

Η διακήρυξη αναφέρει ότι “οι πολιτικές εγκλεισμού παράγουν καταστροφικές επιπτώσεις στη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη δημόσια υγεία”, αναφέροντας “επιδείνωση των αποτελεσμάτων των καρδιαγγειακών παθήσεων, λιγότερες εξετάσεις για καρκίνο και επιδείνωση της ψυχικής υγείας – οδηγώντας σε μεγαλύτερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα τα επόμενα χρόνια”.

Τα τελευταία σχόλια του Bhattacharya έρχονται καθώς η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι τα μέτρα αποκλεισμού της Αγγλίας θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ και μετά την υποτιθέμενη “ημέρα ελευθερίας” στις 21 Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι για 11 από τις τελευταίες 12 εβδομάδες, οι θάνατοι ήταν κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας.
 
 Πηγή: Infowars