Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Αρκαδία, το χωριό δίπλα στο κύμα απόλυτος προορισμός για ήρεμες διακοπές μακριά από όλους και απ’ όλα


 
Ένα γραφικό ψαροχώρι άγνωστο στο ευρύ κοινό - Δείτε τις φωτογραφίες

  Οι περισσότεροι, και όχι άδικα, έχουν συνδυάσει την Αρκαδία με το ορεινό «μέτωπό» της. Γεμάτη με αμέτρητα κουκλίστικα γραφικά χωριά -προορισμοί από τους πιο δημοφιλείς της... 
 
 
Πελοποννήσου για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο- και μια καταπράσινη φύση που στην κυριολεξία συγκλονίζει, αποτελεί δημοφιλή επιλογή για εκείνους που θέλουν να περάσουν ένα γεμάτο και ευχάριστο σαββατοκύριακο στη φύση.

Ωστόσο, η Αρκαδία και συγκεκριμένα ένα πολύ ήσυχο και γαλήνιο χωριουδάκι δίπλα στο κύμα, άγνωστο στο ευρύ κοινό, αναδεικνύεται στον απόλυτο προορισμό του καλοκαιριού για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα γαλήνιο και ήρεμο περιβάλλον, μακριά από όλους και απ’ όλα. Ο λόγος για την Πούλιθρα, το γραφικό ψαροχώρι που είναι ακόμη άγνωστο στο ευρύ κοινό.
Αρκαδία- Το χωριό δίπλα στο κύμα απόλυτος προορισμός για ήρεμες διακοπές μακριά από όλους και απ’ όλα

Η Πούλιθρα, λοιπόν, συναντάται λίγο μετά το Λεωνίδιο και έχει καταφέρει με έναν μαγικό τρόπο να μείνει ανέγγιχτη ακόμη από τον μαζικό τουρισμό, διατηρώντας ανέπαφη την γραφικότητα και τα παραδοσιακά στοιχεία της, αποτελώντας έτσι μια ήρεμη πρόταση οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Το πράσινο από τις παρυφές του Πάρνωνα, χαρακτηριστικό δείγμα της αρκαδικής φύσης, κατηφορίζει μέχρι τη θάλασσα, συνθέτοντας ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό για τις διακοπές σας.

Καλοδιατηρημένα αρχοντικά που ακολουθούν την τοπική, παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κυνουρίας, λίγα ασβεστωμένα σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές και ένα μικρό και γραφικό λιμανάκι συνθέτουν το παζλ της Πούλιθρας. Στην άκρη του χωριού συναντάται το εκκλησάκι του Άη Γιώργη, το οποίο προσεγγίζεται με βαρκάκι και προσφέρει πανοραμική θέα στο χωριό και τα νερά του Αιγαίου.

Η παραλία του χωριού είναι μικρή με λεπτό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα νερά, ενώ στην ευρύτερη περιοχή συναντάται η παραλία της Πλάκας, καθώς και εκείνη του Φωκιανού. Από εδώ μια βόλτα στο βουνό και το χωριό Κοσμάς το «μπαλκόνι» της Κυνουρίας θεωρείται επιβεβλημένη.

 









newsbeast.gr