Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Μεσσηνία: Το γραφικό ψαροχώρι για ήρεμες διακοπές με το αυτοκίνητο


    
Γραφικές εικόνες δίπλα στη θάλασσα με φόντο το φυσικό πλούτο του νομού - Δείτε τις φωτογραφίες  

Οι διακοπές όπως όλοι τις γνωρίζαμε μέχρι πριν ένα χρόνο έχουν αλλάξει μορφή, με την ασφάλεια και την υγεία να αποτελούν το Α και το Ω για όλους πια. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι... 
 
 
δεν μπορούμε να απολαύσουμε τον καλοκαιρινό ήλιο και τις ελληνικές θάλασσες. Για εκείνους, λοιπόν, που το ταξίδι με το αυτοκίνητο μοιάζει με μονόδρομο για το φετινό καλοκαίρι, απορρίπτοντας προορισμούς που χρειάζονται πλοίο ή αεροπλάνο για να προσεγγιστούν, η Μεσσηνία αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα road trip που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο. Ένα από τα μέρη του νομού, που σίγουρα θα σας εκπλήξει ευχάριστα και το γραφικό ψαροχώρι του Αγίου Νικολάου, ιδανική επιλογή για ήρεμες διακοπές με το αυτοκίνητο.

Το ψαροχώρι στη Μεσσηνία, για ήρεμες διακοπές με το αυτοκίνητο

Το γραφικό χωριουδάκι σχεδόν πάνω στη θάλασσα, συναντάται σε απόσταση 50 χλμ. από την Καλαμάτα, στο νοτιότερο σημείο του νομού. Πρόκειται για ένα γαλήνιο και ήρεμο μέρος, αυθεντικό, λιτό και απέριττο, ιδανική επιλογή για διακοπές μακριά από όλους και απ’ όλα. Οι όμορφες εικόνες με τα πέτρινα κτίρια που αγκαλιάζουν το χαρακτηριστικό μικρό λιμανάκι, οι ψαρότρατες που «χορεύουν» στο ρυθμό της θάλασσας, τα μικρά σοκάκια με τα εντυπωσιακά αρχοντικά, συνθέτουν το παλζ του Αγίου Νικολάου που σίγουρα θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες τους.

Ο μύθος που συνοδεύει το χωριό έχει να κάνε με την παλαιότερη ονομασία του και τη σύνδεσή του με την Ωραία Ελένη. Σύμφωνα με την παράδοση, λοιπόν, το παλαιότερο όνομα του Αγίου Νικολάου ήταν Σελινίτσα, δηλαδή μικρή Σελήνη ή μικρή Ελένη, καθώς στην ακτή του χωριού λέγεται ότι είχε αγκυροβολήσει το πλοίο με το οποίο ο Πάρις έκλεψε την ωραία Ελένη.

Για τις καλοκαιρινές βουτιές σας το χωριό διαθέτει δύο παραλίες, μία μικρή που ακούει στο ίδιο όνομα με τον οικισμό, με χρυσαφένια αμμουδιά δίπλα στις εκβολές του ποταμού Παμίσου και μία με βότσαλο και αρμυρίκια.

Σε σχετικά κοντινή απόσταση οι λάτρεις της φύσης μπορούν να επισκεφτούν τον επιβλητικό Ταΰγετο και να ανακαλύψουν απίστευτες φυσικές ομορφιές, όπως τα φαράγγια Βυρού και Ριντόμου και φυσικά το διάσημο σπήλαιο του Δυρού με τον εντυπωσιακό λαβύρινθο από θαλάσσιες σπηλιές.










newsbeast.gr