Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 3 φλ. τσαγιού νερό
- 450 γρ. ζυμαρικά
- 4 φλ. τσαγιού μπρόκολο
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
- 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε και αφήστε μέχρι να ροδίσει από την μία πλευρά.
Βήμα 3
Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βήμα 4
Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει και από την άλλη πλευρά, προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το νερό και τα ζυμαρικά.
Βήμα 5
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά, καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν.
Βήμα 6
Μόλις βράσει το νερό, ανακατέψτε καλά, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Βήμα 7
Στη συνέχεια προσθέστε το μπρόκολο, ανακατέψτε και προσθέστε το γάλα και το τυρί τσένταρ.
Βήμα 8
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί και να αποκτήσετε μια λεία σάλτσα τυριού.
Βήμα 9
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, το καγιέν και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε για τελευταία φορά.