Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Οι 10 πιο cool δρόμοι στον κόσμο



Με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν  
 
Μια νέα λίστα είδε το φως της δημοσιότητας τον Ιούνιο με τους πιο cool δρόμους σε ολόκληρο τον κόσμο και στην κορυφή της συναντά κανείς μια οδό στη...  

 
Μελβούρνη.

Η Smith Street, στο βόρειο τμήμα της πόλης της Αυστραλίας, είναι πρώτη στη λίστα που προέκυψε μετά από μια ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι και ειδικοί στον χώρο του ταξιδιού διεθνώς.

Αυτό που ξεχώρισε τον συγκεκριμένο δρόμο είναι η πληθώρα των παμπ, των wine bars, των εστιατορίων και άλλων καταστημάτων του, καθώς και η ισχυρή αίσθηση κοινότητας που αποπνέει.

Άλλοι κορυφαίοι δρόμοι στη λίστα World’s Coolest Streets του περιοδικού Time Out, οι οποίοι επιλέχθηκαν επειδή συνδυάζουν την τοπική κουλτούρα, το φαγητό και τη διασκέδαση, συμπεριλαμβάνουν τον Passeig de San Joan στη Βαρκελώνη, το Southbank στο Λονδίνο, τον San Isidro στην Αβάνα και το Sunset Boulevard στο Λος Άντζελες.  
 


Αλλά και ο δρόμος Witte de Withstraat στο Ρότερνταμ και ο Rua Rodrigues de Faria στη Λισαβώνα εμφανίζονται στους 10 πιο cool δρόμους του κόσμου, σύμφωνα με τη νέα αυτή κατάταξη.

«Η πρώτη μας World’s Coolest Streets λίστα γιορτάζει τις σπουδαίες τοπικές επιχειρήσεις και τις κοινότητας που κάνουν τις πόλεις μας και τους δρόμους μας συναρπαστικούς», δήλωσε ο James Manning, συντάκτης στο Time Out, σύμφωνα με τον βρετανικό Independent.

«Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να τους στηρίξουμε καθώς ο κόσμος ανοίγει και πάλι: από την εστίαση έξω στον πολιτισμό σε ανοιχτό χώρο, η ζωή του δρόμου είναι αυτή που σου δίνει μια εικόνα για το μέλλον που έχουν οι πόλεις μας», τόνισε.

«Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα και αυτοί οι δρόμοι είναι τα μέρη όπου μπορούν να είναι αυτό, καθώς αρχίζουμε να τρώμε, να πίνουμε και να κοινωνικοποιούμαστε και πάλι».

Αυτοί είναι λοιπόν οι πιο… cool δρόμοι στον κόσμο, σύμφωνα με το Time Out:

  1. Smith Street, Μελβούρνη
  2. Passeig de Sant Joan, Βαρκελώνη
  3. SouthBank, Λονδίνο
  4. San Isidro, Αβάνα
  5. Sunset Boulevard, Λος Άντζελες
  6. Witte de Withstraat, Ρότερνταμ
  7. Rua Três Rios, Σάο Πάολο
  8. Haji Lane, Σιγκαπούρη
  9. Rua Rodrigues de Faria, Λισαβώνα
  10. Calle Thames, Μπουένος Άιρες