Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Μακελειό στη Ρωσία: Σχεδίαζε καιρό την επίθεση ο 18χρονος


  
 
   Ένας αστυνομικός περιπολίας αυτοκινητόδρομων, η ομάδα του οποίου ήταν η πρώτη που βρέθηκε τη Δευτέρα στο πανεπιστήμιο ...  
 
 
του Περμ, στα Ουράλια Όρη και 1.300 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, για να αντιμετωπίσει το επεισόδιο πυροβολισμών με πρωταγωνιστή έναν 18χρονο φοιτητή, ήταν εκείνος που κατάφερε να αφοπλίσει τον δράστη, αφού είχε προηγηθεί ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ τους, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών για το τραγικό συμβάν που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι άτομα και τραυμάτισε άλλα 28.


Το πρωί της Δευτέρας σήμανε συναγερμός στο τοπικό αστυνομικό τμήμα του Περμ, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί στο κρατικό πανεπιστήμιο του Περμ και έγινε γνωστό πως υπήρχαν νεκροί και τραυματίες. Μονάδα της περιπολίας αυτοκινητόδρομων ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε και βρέθηκε άμεσα στον χώρο του πανεπιστημίου.

«Ο υπαξιωματικός της αστυνομίας Κονσταντίν Καλίνιν εισήλθε στο κεντρικό κτίριο και ο συνάδελφός του, ανώτερος αξιωματικός Βλαντιμίρ Μακάροβ άρχισε να οργανώνει την εκκένωση. Ο Καλίνιν εντόπισε έναν οπλισμένο άντρα μέσα σε αίθουσα. Μόλις ο αστυνομικός τον είδε, ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές προς το μέρος του. Ο αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά και τραυμάτισε τον ένοπλο, ενώ στη συνέχεια τον αφόπλισε και άρχισε να παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.





Νωρίτερα οι εικόνες από την επίθεση έκαναν τον γύρο του πλανήτη αφού στα βίντεο που κυκλοφορούσαν φοιτητές απεικονίζονταν να πηδούν από τα παράθυρα του κτηρίου προκειμένου να απομακρυνθούν από την δολοφονική μανία του 18χρονου ο οποίος φέρεται να είναι σπουδαστής στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Είχε αφήσει σημείωμα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά Μέσα ο δράστης φέρεται να είναι ο 18χρονος Timur Bekmansurov ο οποίος δεν δραστηριοποιείται σε κάποια ομάδα αλλά χαρακτηρίζεται «μοναχικός λύκος» και άφησε σημείωμα πριν την πράξη του. «Όσο καιρό γνώριζα τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν τον θάνατο», γράφει το κείμενο, σύμφωνα με τον Independent.

«Το σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό, έχουν περάσει χρόνια και συνειδητοποίησα ότι έφτασε η ώρα να κάνω αυτό που ονειρευόμουν. Αποφάσισα για την ημερομηνία, τις 20 Σεπτεμβρίου. Ενώ προσπαθώ να μελετήσω τα περάσματα μεταξύ των κτιρίων, το όφελος από αυτό είναι η εφαρμογή τους με ένα λεπτομερές σχέδιο της πανεπιστημιακής επικράτειας» γράφει ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης.



«Μισώ τον εαυτό μου, αλλά θέλω να βλάψω όλους όσους μπαίνουν στο δρόμο μου. Το κουδούνισμα έγινε ακόμα πιο δυνατό, σαν μια μέγγενη να σφίγγει το κεφάλι μου. Η αίσθηση ότι όλα γύρω είναι απλά ένα όνειρο δεν φεύγει. Δεν βλέπω λόγο να γράψω κάτι άλλο. Στο τέλος, μπορώ να πω ότι δεν είμαι ο πρώτος και πολύ μακριά από τον τελευταίο. Δεν θα σωθείτε από την απαγόρευση των όπλων, θα σκοτωθείτε από αυτοκίνητα, βόμβες, μαχαίρια, όλα όσα έρχονται στο χέρι. Άνθρωποι σαν εμένα θα καταστρέψουν τα πάντα γύρω σας», φέρεται να γράφει στο σημείωμά του σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Σύμφωνα με την Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, ο ένοπλος ήταν φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.