Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε το σκόρδο βήμα-βήμα

 
Το μυστικό βρίσκεται στη σωστή επιλογή του σκόρδου
 
Το σκόρδο αποτελεί βασικό υλικό για τις περισσότερες συνταγές που ετοιμάζουμε.

Και...  

   
το καθάρισμά του είναι πάντα κάτι που μας απασχολεί, ώστε να είμαστε γρήγοροι, αποτελεσματικοί αλλά και να μη μυρίσουν τα χέρια μας…

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα σωστά βήματα

Το μυστικό βρίσκεται στη σωστή επιλογή του σκόρδου

Αν θέλετε να επιλέξετε τα πιο φρέσκα και πιο νόστιμα σκόρδα, τότε επιλέξτε μεγάλα κεφάλια που είναι βαριά, ιδανικά χωρίς πολλές κηλίδες. Αποφύγετε όσα έχουν μαύρα σημάδια ή σκισμένο δέρμα. Αν τα κρεμμύδια έχουν βλαστούς, δεν είναι επικίνδυνα για να τα χρησιμοποιήσετε αλλά αυτό είναι ένα δείγμα ότι δεν είναι πολύ φρέσκα.

Το πρώτο βήμα: Αφαιρούμε από το κεφάλι του σκόρδου όσες σκελίδες θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δεδομένη στιγμή.

Δεύτερο βήμα: Ακουμπάμε την επίπεδη πλευρά του μαχαιριού πάνω σε κάθε σκελίδα. Χτυπάμε με την παλάμη μας το μαχαίρι, με γρήγορο και σταθερό ρυθμό. Δεν πιέζουμε πάρα πολύ δυνατά, καθώς ενδέχεται να συνθλίψουμε εντελώς τη σκελίδα, κάτι που δεν επιθυμούμε. Πιέζουμε ελαφρώς μέχρις ότου η φλούδα μετακινηθεί. Αν συνθλίψουμε το σκόρδο, όχι μόνο θα είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσουμε στις παρασκευές μας, αλλά μπορεί να οξειδωθεί, αποκτώντας έτσι μια πικρή γεύση.

Τρίτο βήμα: Αφήνουμε κάτω το μαχαίρι και καθαρίζουμε τη φλούδα, η οποία έχει μετακινηθεί με το προηγούμενο βήμα. Το σκόρδο είναι έτοιμο για να το ψιλοκόψουμε είτε να το χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο στις συνταγές μας.

Πώς αποθηκεύουμε τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου

Τα σκόρδα συντηρούνται κανονικά σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά αν θέλουμε να φυλάξουμε σκελίδες που έχουμε αποφλοιώσει τότε το ιδανικό μέρος είναι το ψυγείο μας και μάλιστα μέσα σε σκεύος κλεισμένο αεροστεγώς. Παρόλο που χάνουν μέρος της πικάντικής τους γεύσης μέσα στο ψυγείο, μπορούν να συντηρηθούν εκεί μέχρι και μια εβδομάδα.

Τώρα που το καθάρισμα του σκόρδου έγινε… παιχνιδάκι, σας προτείνουμε μερικές συνταγές με πρωταγωνιστή το αγαπημένο άρτυμα: