Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Ρομά μαθητής δημοτικού παρενοχλούσε συμμαθήτριές του μέσα στο σχολείο - Πήδηξαν τα κάγκελα για να σωθούν


 
Ένας μαθητής του Δημοτικού Σχολείου... 
 
 
Ανθήλης στη Λαμία, φέρεται να παρενόχλησε δύο συμμαθήτριές του.

Το περιστατικό αναστάτωσε χθες τους γονείς, καθώς όπως καταγγέλλουν το αγόρι κυνηγούσε τα δύο κορίτσια μέσα στο σχολείο, ζητώντας να προβούν σε άσεμνες πράξεις.

Όπως περιέγραψαν στην κάμερα του LamiaReport οι γονείς των δύο κοριτσιών, ο μικρός Ρομά κυνηγούσε τις δύο μαθήτριες για να σηκώσουν τις μπλούζες τους, ωστόσο το επεισόδιο δεν σταμάτησε εκεί καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, η Διεύθυνση του Σχολείου δεν ενήργησε όπως θα έπρεπε.

Ειδικότερα, όταν τα δύο κοριτσάκια κατέφυγαν φοβισμένα στο γραφείο του Διευθυντή, ζήτησαν να ειδοποιηθούν οι γονείς τους.

Εκείνος φέρεται να τους είπε ότι θα λυθεί το θέμα εντός των ορίων του σχολείου και δεν χρειάζεται να προσέλθουν οι γονείς τους.

Τότε οι δύο μαθήτριες έφυγαν από το σχολείο πηδώντας τα κάγκελα και πήγαν στο σπίτι του ενός κοριτσιού.

Ειδοποιήθηκε και η άλλη οικογένεια και οι γονείς έφτασαν στο σχολείο ζητώντας εξηγήσεις γιατί έφτασαν τα παιδιά τους να πηδήσουν τα κάγκελα για να ζητήσουν βοήθεια.

Το περιστατικό κατήγγειλε στο LamiaReport o Αιμίλιος Γασπαρινάτος, περιγράφοντας όσα του είπαν τα παιδιά.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι είναι μακριά από οποιοδήποτε ρατσιστικό διαχωρισμό των ανθρώπων και η όποια αγανάκτησή του δεν προέρχεται από το γεγονός ότι η παρενόχληση της κόρης του έγινε από Ρομά, καθώς θα μπορούσε να είχε γίνει από οποιοδήποτε άλλο παιδί, αλλά από το γεγονός ότι η μικρή δεν ένιωσε την προστασία που θα έπρεπε να νιώθει στο σχολείο, ενώ κανένας δεν τον διαβεβαίωσε ότι ανάλογες πράξεις δε θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Επίσης η μητέρα της άλλης μαθήτριας κα Ιωάννα Καλότυχου που επικοινώνησε με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, περιέγραψε μια αρνητική στάση, ενώ η ίδια ήταν ακόμη ταραγμένη από το γεγονός ότι το κορίτσι της φοβισμένο όπως ήταν, αναγκάστηκε να βρεθεί εκτεθειμένο στο δρόμο προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί της.

Σημειώνουμε ότι στο σημείο εκλήθη και περιπολικό και οι γονείς είναι αποφασισμένοι για την περαιτέρω καταγραφή του περιστατικού και την αναζήτηση ευθυνών.
Δείτε τα όσα κατήγγειλαν οι γονείς για το περιστατικό με τον μαθητή στο 25ο Δημοτικό:

Το LamiaReport επικοινώνησε με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Γιώτα Χουλιάρα – Σιδερά, καθώς οι γονείς έριξαν ευθύνες και στην ίδια.

Όπως μας τόνισε σε οποιαδήποτε ενδοσχολικό περιστατικό αρμόδιοι και υπεύθυνοι είναι ο Διευθυντής/Διευθύντρια κάθε σχολείου με τους εκπαιδευτικούς και όταν δεν δίνεται λύση, η ίδια επεμβαίνει πάντα με σκεπτικό το καλύτερο για τα παιδιά και την ασφάλειά τους.

«Είμαι εδώ για να λύνω προβλήματα και γνωρίζουν ότι έχω τα μάτια μου στραμμένα στο συγκεκριμένο σχολείο» τόνισε.