Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Μεγανήσι: Το μικρό νησί – μεγάλη έκπληξη του Ιονίου



  Πανδαισία χρωμάτων από το πράσινο της φύσης και το μπλε της θάλασσας - Δείτε τις φωτογραφίες  

Ο Σεπτέμβρης για πολλούς είναι ο ιδανικότερος μήνας για τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι περισσότεροι... 

 

 

έχουν επιστρέψει στη βάση τους και τα υπέροχα νησιά μας είναι πιο χαλαρά για να απολαύσει κανείς το μεγαλείο της ομορφιάς τους ανενόχλητος. Ειδικά δε όταν πρόκειται για προορισμούς που έτσι κι αλλιώς δεν είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς στο ευρύ κοινό, τότε οι διακοπές μετατρέπονται σε πραγματικό όνειρο. Ένα όνειρο που μπορεί να βιώσει κανείς αυτήν την περίοδο στο Μεγανήσι, το μικρό νησί- μεγάλη έκπληξη του Ιονίου.

Μια μικρή κουκκίδα γης σε κοντινή απόσταση από τη Λευκάδα, το Μεγανήσι μαγεύει τους επισκέπτες του με το καταπράσινο περιβάλλον του, την απαράμιλλη φυσική όμορφιά και τις πολλές και ξεχωριστές μικρές ακρογιαλιές του παραδομένες στη γαλαζοπράσινη, υδάτινη αγκαλιά του Ιονίου.

Πιο συγκεκριμένα το Μεγανήσι συναντάται μεταξύ της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας και είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων Λευκάδας, ανάμεσα στα οποία και ο θρυλικός Σκορπιός.

Στην ουσία πρόκειται για έναν μικροσκοπικό επίγειο παράδεισο που ασκεί ιδιαίτερη γοητεία και απλώνεται σε μόλις 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το νησί έχει εξελιχθεί σε έναν ιδανικό προορισμό για εκείνους που αποζητούν την ιδιωτικότητα και την ηρεμία τους για να απολαύσουν στο έπακρο τις διακοπές τους.

Μικροσκοπικοί όρμοι με κρυστάλλινα νερά καλούν σε κολύμπι, ενώ η ακτογραμμή του νησιού κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις για όλους, ανάμεσα στις οποίες και οι παραλίες Άι Γιάννης, Φανάρι, Αθερινός, Λιμονάρι, Σπηλιά.

Οι βασικοί οικισμοί του Μεγανησίου είναι τρεις. Το Σπαρτοχώρι, χτισμένο σε ένα λοφώδες σημείο, απ’ όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την εξαιρετική θέα, με το βλέμμα να χάνεται στο απέραντο γαλάζιο. Το Βαθύ, από την άλλη είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι με καφενεία και ψαροταβέρνες, ιδανικό μέρος για έναν χαλαρό περίπατο στο μικρό αυτό διαμάντι του Ιονίου. Τέλος, το Κατωμέρι η πρωτεύουσα του νησιού που δεν είναι άλλη από ένα γραφικό χωριό.

Στα πιο γνωστά σημεία του νησιού συμπεριλαμβάνεται και η θαλάσσια σπηλιά του Παπανικολή. Οφείλει την ονομασία της στο υποβρύχιο Παπανικολής, που χρησιμοποιούσε το Σπήλαιο ως ορμητήριό του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ξεχωρίζει για τον υπέροχο φυσικό διάκοσμό του με εντυπωσιακούς σταλακτίτες.















newsbeast.gr