Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας

 
 
 
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας εκφράζει την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Χατζηγεωργίου Γεώργιου ο οποίος συμμετείχε σε κοινή σύσκεψη στα γραφεία του ιατρικού συλλόγου Πιερίας στις 22/09/2021.

Ο...  


 

πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας κ. Τσανικίδης Ηρακλής παρουσίασε λεπτομερώς το ιατρικό δυναμικό που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης και επεσήμανε τις ελλείψεις στις περισσότερες των κλινικών του Νοσοκομείου, ενώ παράλληλα εστιάστηκε στην ανοδική πορεία με γεωμετρική πρόοδο των νοσηλευόμενων ασθενών με νόσο COVID 19, τόσο αυτών που απαιτούν απλές κλίνες όσο και αυτών που έχουν ανάγκη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων αφορά ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία για την διαφαινόμενη αύξηση των κρουσμάτων και προέβησαν σε προτάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να συνδράμουν στη βέλτιστη αντιμετώπιση της συγκεκριμένης υγειονομικής κρίσης. Προτάθηκε ο καθορισμός περιορισμένου αριθμού νοσηλευόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και η μεταφορά των επιπλέον ασθενών, που δύναται να μεταφερθούν, σε άλλες δομές σε όμορους νομούς. Η ενεργοποίηση δομών όπως το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ώστε να αποτελεί νοσοκομείο αποκλειστικά για COVID 19, δεδομένου ότι ο προορισμός του είναι να ανταποκρίνεται σε κρίσεις και στην παρούσα φάση διαφαίνεται να εξελίσσεται μια υγειονομική κρίση. Η μετακίνηση ιατρικού προσωπικού από δομές και νοσοκομεία όπου υπάρχει επάρκεια θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή. Η ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα της Θεσσαλονίκης και των δομών αυτού δεδομένου ότι ο νομός Πιερίας δεν διαθέτει αντίστοιχες δομές. Η διερεύνηση της δυνατότητας ιδιώτες ιατροί να προσφέρουν υπηρεσίες στο νοσοκομείο με ευέλικτες διαδικασίες.

Σαφέστατα ο επαναπροσδιορισμός των λοιπών δραστηριοτήτων του νοσοκομείου των διαφόρων ειδικοτήτων όπως των χειρουργείων και των τακτικών ιατρείων αποτελεί επιλογή.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Χατζηγεωργίου εξέθεσε την παρούσα κατάσταση στο νοσοκομείο και ανέλυσε τις προσπάθειες της διοίκησης για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της επερχόμενης υγειονομικής κρίσης στο νομό μας καθώς και των λοιπών δράσεων για την αρτιότερη και εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας.

Σαφέστατα οι προσπάθειες όλων μας θα πρέπει να κατευθυνθούν, επιπλέον των όποιων από τις παραπάνω δράσεις υιοθετηθούν, στον μαζικότερο εμβολιασμό των συμπολιτών μας δεδομένου ότι ο νομός καταγράφει από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και ξεκάθαρα ο εμβολιασμός αποτελεί την μόνη δράση η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει ασφαλές ανάχωμα ώστε να αποτραπεί η βαριά νόσηση και να αντέξει το υγειονομικό σύστημα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΝΙΚΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ           ΜΠΟΣΤΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ