Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Υπόμνημα Υγειονομικών σε αναστολή, προς τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο

 
  Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υγειονομικών σε αναστολή με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρώην υπουργό υγείας κ. Ξάνθο. Οι υγειονομικοί του Νομού μας που εξακολουθούν για πεντηκοστή ημέρα να αντιστέκονται στον αντισυνταγματικό νόμο της υποχρεωτικότητας και με αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών επέδωσαν στον κ. Ξάνθο το υπόμνημα που ακολουθεί. 


Κατερίνη 20 Οκτωβρίου 2021

Πενήντα ημέρες αναστολής από την εργασία μας συμπληρώνονται σήμερα.

Πενήντα ημέρες που περισσότεροι από 120 εργαζόμενοι του ΓΝ-ΨΤ Κατερίνης και των πρωτοβάθμιων δομών υγείας του νόμου μας, στερούνται εργασίας, αποδοχών και σιγά- σιγά βασικών ειδών διαβίωσης.

Πενήντα ημέρες που το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει μέρα με την ημέρα και μαζί του καταρρέουν και χάνονται ζωές.

Πενήντα ημέρες που η κυβέρνηση εγκληματεί σε βάρος πολιτών είτε από αμέλεια είτε με δόλο και η αντιπολίτευση συμμετέχει με την ένοχη σιωπή της.

Τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχουν προκύψει από το καθεστώς αναστολής που έχουν περιέλθει 7000 υγειονομικοί σε όλη την χώρα λίγο πολύ τα γνωρίζετε και δεν θέλουμε να τα ξανά αναφέρουμε επειδή αυτή την στιγμή εισπράττουμε τις συνέπειες των αποφάσεων μας για την μη αποδοχή μας να εμβολιαστούμε με ένα πειραματικό εμβόλιο, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και αυξημένων παρενεργειών. Γι αυτό και ερχόμαστε κατευθείαν στο δια ταύτα.

 


Ο νόμος 4820 είναι αντισυνταγματικός και παραβιάζει διεθνής κανόνες θεμελιωδών δικαιωμάτων του ατόμου, ελευθεριών και καταπατά κάθε έννοια της δημοκρατίας. Επίσης κατά παράβαση κάθε εργασιακής νομοθεσίας θέτει σε αναστολή εργαζόμενους που δεν έχουν διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα και εξαθλιώνει και τους ίδιους και τις οικογένειες τους αφού, αυταρχικά εντελώς μας στερεί αποδοχές αλλά και δεν μας επιτρέπει να κάνουμε κάποια άλλη εργασία κατά το διάστημα αυτό για να επιβιώσουμε. Στην ουσία μας διαχωρίζει από τους υπόλοιπους ανεμβολίαστους πολίτες και μας εκδικείται.

Ζητάμε από εσάς, σήμερα εδώ από την Κατερίνη, την δήλωση /παρέμβαση σας, για επιστροφή όλων των εργαζομένων σε αναστολή στις θέσεις τους με δύο διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα και την άμεση αποκατάσταση κάθε εργασιακής σύμβασης.

Ζητάμε από εσάς τον ίδιο και από το κόμμα σας, σήμερα από εδώ από την Κατερίνη, την άμεση αποκατάσταση και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ατομικών ελευθεριών και της ίδιας της δημοκρατίας.

Επίσης ζητάμε την παρέμβαση σας ώστε να σταματήσει από πλευράς κυβέρνησης, μέρους της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ η προσπάθεια διχασμού μέσω του διαχωρισμού που καλλιεργείται μεταξύ των πολιτών. Βρίσκεστε σε ένα Νομό που το 60% δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, ας σεβαστούν όλοι το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης, το δικαίωμα στην δημοκρατία.

Με τιμή

Κίνηση Εναντίωσης κατά της Υποχρεωτικότητας και
του Διχασμού, Υγειονομικών Πιερίας.