Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ο άνθρωπος που έβαλε τη χώρα στα μνημόνια και χαντάκωσε τους Έλληνες ετοιμάζεται για την ολική επαναφορά


 Του Γιώργου Χατζηδημητρίου

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να κάνει «μισό βήμα» στην εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής προσδίδει νέο ενδιαφέρον στις εσωκομματικές κάλπες και αυτόχρημα, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Από... 
 
 
τις συγκλίνουσες πληροφορίες προκύπτει πως ήταν αβάσιμες οι αναφορές όσων βιάστηκαν να υποστηρίξουν πως ο πρώην πρωθυπουργός αξίωσε να παραιτηθούν από την υποψηφιότητά τους οι έξι μέχρι στιγμής υποψήφιοι προκειμένου να αναλάβει ως «παράκλητος» το κόμμα και να το οδηγήσει με ασφάλεια σε ήρεμα νερά στο κενό που αντικειμενικά αφήνει η αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά..

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, αυτή τη στιγμή ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος φαίνεται να βολιδοσκοπεί κυρίως τις διαθέσεις των «δελφίνων», ενδιαφέρεται πρωτίστως για την πολιτική μοίρα της παράταξης που κλυδωνίζεται επικίνδυνα, επισημαίνοντας στους συνομιλητές του ότι ο πολυπόθητη ενότητα «είναι μέγεθος πολιτικό και αξιακό» – δεν αφορά την αόριστη μορφολογία του κομματικού εδάφους.

Οι ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού είναι εκ των πραγμάτων μεγάλες. Στελέχη του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, όπως και απλά μέλη, που βλέπουν ότι η πασαρέλα υποψηφίων οδηγεί μαθηματικά σε εκφυλισμό και οριστικά σε πολιτική ανυποληψία και κατακερματισμό τον χώρο, τον παροτρύνουν πιεστικά «να βγει μπροστά για να σώσει το μαγαζί». Δεν αποκλείεται μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένα στελέχη, να εκδηλωθεί και σήμερα ακόμα πρωτοβουλία εκπροσώπων της παλιάς φρουράς στα συνδικάτα και σε μαζικούς φορείς, όπου διατηρείται ακόμη, έστω ξεθωριασμένη και με κάποιο ηλικιακό βάρος, η αίγλη του κινηματικού ΠΑΣΟΚ, μέσω της οποίας θα καλείται ο Γιώργος Παπανδρέου να θέσει επισήμως υποψηφιότητα.

Υπό τις συνθήκες αυτές, οι εξελίξεις αποκτούν έντονα δραματικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν αυτοτελή δυναμική. Ο μόνος υποψήφιος, ο οποίος, σύμφωνα με τις υπάρχουσες αν και αντιφατικές πληροφορίες, εμφανίζεται πρόθυμος να αποσύρει την υποψηφιότητά του, είναι ο γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου. Οι υπόλοιποι πέντε, ακόμα και ο «νέος» Παύλος Χρηστίδης, εμφανίζονται ανυποχώρητοι.

«Υπακούω μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος, στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών. Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει» δήλωσε χθες από το Καρπενήσι ο Ανδρέας Λοβέρδος, προκαλώντας «όποιον θέλει να κατέβει να τηρήσει τις κομματικές αποφάσεις».

Σήμερα ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να συνομιλήσει με τον ευρωβουλευτή του Κινήματος και από τα φαβορί Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αποχωρήσει από την εκλογική κούρσα, ενώ από τις πυκνές επαφές του τις προηγούμενες ώρες επιβεβαιώθηκε ότι ο Χάρης Καστανίδης επίσης δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Σιβυλλική μπορεί να εκτιμηθεί η στάση του Παύλου Γερουλάνου, στενού συνεργάτη και φίλου του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μετά τη συνάντησή τους χθες δήλωσε: «Το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης. Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα». Λίγα λεπτά αργότερα, έστειλε στο διαδίκτυο μήνυμα να υποστηριχθεί γ υποψηφιότητά του. Οι ώρες για το ΚΙΝ.ΑΛ. περνούν βασανιστικά και η προοπτική φαντάζει πιο αβέβαιη από ποτέ.

Πηγή: newsbreak.gr