Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

ΘΕΜΑ: Ε.Κ.Α.Β. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΟΥΤΕ ΕΝΑ καινούργιο όχημα δεν έχει παραχωρηθεί ΠΟΤΕ στην Πιερία από ιδρύσεώς μαςΚΑΤΕΡΙΝΗ: 24/10/2021                                                       

ΠΡΟΣ:

      1.Κο. Μπαραλιάκο Ξενοφών, Βουλευτή ν. Πιερίας

                 2.Κα. Μάνη-Παπαδημητρίου Άννα, Βουλευτή ν. Πιερίας

                                        3.Κο. Χιονίδη Σάββα, Βουλευτή ν. Πιερίας

                                        4.Κα. Σκούφα Ελισσάβετ, Βουλευτή ν. Πιερίας

                                        5.Κο. Τζιτζικώστα Απόστολο, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

          6.Κα. Μαυρίδου Σοφία, Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

         7.Κο. Κουκοδήμο Κωνσταντίνο, Δήμαρχο Κατερίνης

          8.Κο. Γερολιόλιο Ευάγγελο, Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου

                 9.Κο. Μανώλα Αναστάσιο, Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού

 


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Μ.Μ.Ε.

2.Παννελήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β.

3.Μέλη του Σωματείου

Κύριοι. Γνωρίζετε πότε ιδρύθηκε και από πότε λειτουργεί το ΕΚΑΒ Πιερίας. Σας είναι επίσης γνωστά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας λόγω της παλαιότητας των οχημάτων και της έλλειψης προσωπικού, σας τα γνωστοποιούμε επανειλημμένα με Δελτία Τύπου.

Επιτέλους, εξοπλίζεται η Κεντρική Μακεδονία μέσω της περιφέρειας με καινούργια οχήματα. Φευ όμως! Ούτε ένα δεν θα διατεθεί στον πολύπαθο νομό μας!

Δεν θα αναλωθούμε σε λογοδοσία περί τούτου. Δεν θέλουμε να στηλιτεύσουμε με την παρούσα επιστολή την ευθύνη για την κατανομή των προς κάλυψη αναγκών κατά τόπους. Θέλουμε να θυμίσουμε πως ΟΥΤΕ ΕΝΑ καινούργιο όχημα δεν έχει παραχωρηθεί ΠΟΤΕ στην Πιερία από ιδρύσεώς μας.

Απαίτησή μας ήταν πάντοτε η αναβάθμιση του ΕΚΑΒ Πιερίας, με προσλήψεις Διασωστών, ανανέωση οχημάτων ασθενοφόρων καθώς και σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Επιβάλλεται να δράσετε αποφασιστικά καλύπτοντας την ανάγκη μας για τρία καινούργια οχήματα προς αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου μας.

Επίσης, πρόσφατα πάλι τα λέγαμε...μας λείπουν οι συνάδελφοι που μοιραζόμασταν τον όγκο των περιστατικών, όντας σε αναστολή από την πρώτη Σεπτεμβρίου. Δεν έχει έρθει προς αντικατάσταση ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να ελαφρύνει το έργο που καλούμαστε μετά βίας να διεκπεραιώσουμε. Επιπλέον το τελευταίο διάστημα εξαιτίας μετακινήσεων συναδέλφων σε άλλα παραρτήματα χωρίς να αντικατασταθούν καθώς και επικείμενες συνταξιοδοτήσεις, έχει αποδυναμωθεί σε ανησυχητικό βαθμό το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΚΑΒ Πιερίας.

Πρέπει πρώτα να συμβεί το μοιραίο και μετά να τρέχουμε να καλύψουμε τα ακάλυπτα;

Είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουν οι συνάδελφοι που μαζί δίναμε τον αγώνα ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα πλαισιωθούμε με νέες προσλήψεις. Όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αλλά απομακρύνθηκαν παρά τη θέλησή τους. Επιτέλους, ας δοθεί ένα τέλος, αίσιο κατά προτίμηση. Δεν τίθενται θέματα αντίληψης της πραγματικότητας, έχετε τις πληροφορίες, έχετε τη γνώση.....δράστε επιτέλους!

                                                        

 Για το Δ.Σ.:

          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    Ποικιλίδης Ιωάννης                                                                    Βάιος Βασίλειος