Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Κατασταλτικές δυνάμεις προσπάθησαν να διαλύσουν την συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού


Ένταση στην συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ

 Αρκετοί υγειονομικοί πραγματοποιούν το πρωί της Πέμπτης συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Κατά...   
 
 
τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρξε ένταση, διότι μια διμοιρία των ΜΑΤ, ίσως και παραπάνω, έσπευσε να μπουν δίπλα στην πορεία, να σχηματίσουν δηλαδή το λεγόμενο «κορδόνι».

Η κίνηση των αστυνομικών έγειρε τις αντιδράσεις των διαδηλωτών από τη στιγμή που ο δρόμος ήταν ανοιχτός και τα οχήματα κυκλοφορούσαν κανονικά.

Ωστόσο, με την παρουσία των ΜΑΤ, ξαφνικά έκλεισε ο δρόμος και οι διαδηλωτές αντέδρασαν έντονα με αποτέλεσμα να υπάρξει μια μικρή αψιμαχία με τα ΜΑΤ.

Οι υγειονομικοί αυτή τη στιγμή περιμένουν την αποχώρηση των ανδρών των ΜΑΤ, με τη Βασ. Σοφίας να παραμένει κλειστή.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή και τελικά το Υπουργείο Υγείας.

Η είδηση είναι πως είναι η πρώτη φορά που ΜΑΤ έρχονται σε συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ!

24ωρη απεργία από γιατρούς και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία

Παράλληλα, μετά από χθεσινή απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), οι γιατροί της δημόσιας περίθαλψης στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ απεργούν σήμερα.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ με στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 15:00 στα νοσοκομεία της Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Η ΠΟΕΔΗΝ, μεταξύ άλλων, διεκδικεί την άρση των αναστολών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι οποίες ξεπερνούν τις 7.500 με τραγικές ελλείψεις στα υπό πίεση νοσοκομεία.

Η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία» και «αναμονή για τα απλά ιατρικά ραντεβού και για τα προγραμματισμένα χειρουργεία να ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος, σπρώχνοντας τους ασθενείς στους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας».