Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Απίστευτο: Συνέλαβαν τους αστυνομικούς που καταδίωξαν τους Ρομά στο Πέραμα - Τους κατηγορούν για ανθρωποκτονία!


   
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2021, καθώς συνελήφθησαν ένας υπαστυνόμος και έξι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ η οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Ρομά, ο οποίος οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με...  

 
πληροφορίες, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν η χρήση βίας ήταν υπέρμετρη από την απαιτούμενη για την ακινητοποίηση των δραστών.

Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

   


Κομβικό στοιχείο στην έρευνα είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει κατά του δράστη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 30 πυροβολισμοί.

Τι έδειξε η εξέταση του ιατροδικαστή

Η πρώτη εξέταση που έγινε στο πτώμα του 20χρονου οδηγού, ο οποίος έπεσε νεκρός στο σημείο όπου κατέληξε η καταδίωξη, έδειξε πως έφερε περισσότερα από ένα τραύματα από σφαίρες στο σώμα του.

Ωστόσο, πλήρης εικόνα θα δοθεί από την νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει τη Δευτέρα.

Πώς έγινε το περιστατικό

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν στη Λεωφόρο Θηβών ένα ύποπτο όχημα που είχε σπασμένο φινιστρίνι, ένδειξη κλοπής, και αποφασίστηκε η διενέργεια ελέγχου.

Οι ένστολοι έκαναν σήμα στους επιβαίνοντες να σταματήσουν το όχημα, ο οδηγός όμως επιτάχυνε και άρχισε η καταδίωξη.

Όταν έφτασαν στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα, ο οδηγός έκανε ελιγμούς για να ξεφύγει, χτυπώντας σταθμευμένα οχήματα, και φαίνεται ότι χτύπησε και μηχανές των αστυνομικών.

Τότε, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τον οδηγό και τραυματίζονταν έναν από τους άλλους δύο επιβαίνοντες. Ο τρίτος το έσκασε από το σημείο πεζός.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, που νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Η κατάστασή τους, είναι ελαφριά.

Σεσημασμένος κακοποιός ο νεκρός

Να τονιστεί πως ο οδηγός, ο οποίος έπεσε νεκρός, φαίνεται να είναι σεσημασμένος. Ειδικότερα, πρόκειται για άτομο που είχε εμπλακεί σε υποθέσεις κλοπών. Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι 20 ετών (αρχικά είχε αναφερθεί ότι είναι 16 ετών).

Ο τραυματίας, που νοσηλεύεται, αρνείται να πει στα στοιχεία του και οι Αρχές θα προχωρήσουν στην ταυτοποίησή του από τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Δεν υπάρχουν, ακόμα, πληροφορίες αναφορικά με το τρίτο άτομο. Να σημειώσουμε ότι οι δράστες είναι Ρομά.  
 
pronews.gr