Υλικά
3,5 κιλά ντομάτες
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρέψτε τις ντομάτες και τον βασιλικό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ, σε ένα μεσαίο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού στη σάλτα ντομάτας και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 4
Αφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες μέχρι να πήξει.