Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Καπραβέλος: «Τρέλα οι παρελάσεις – Θα έχουμε έκρηξη κρουσμάτων» – Ούτε λέξη, όμως, για την συγκέντρωση των Πακιστανών


   
Μπορεί η κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις να υποχώρησε και να μην απαγόρευσε τελικά την στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, παρόλα αυτά αρκετοί είναι οι «ειδικοί» που διαφωνούν.

Ανάμεσα τους και ο...     

 
διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος ο οποίος υποστήριξε ότι οι εορτασμοί και οι παρελάσεις θα προκαλέσουν «έκρηξη των κρουσμάτων».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία έξαρση της νόσου όμως οι συγκεντρώσεις και η υπερμετάδοση θα προκαλέσουν έκρηξη. Έξαρση σημαίνει μια αύξηση που δεν αντέχει το σύστημα αλλά φοβόμαστε έκρηξη αντίστοιχη με του περσινού Νοεμβρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε ότι αυτή την εποχή «δεν έχουμε κλίνη στη ΜΕΘ είμαστε στο 100%.Έρχονται για παράδειγμα 10 άρρωστοι στο Παπανικολάου που θέλουν διασωλήνωση. Τι θα κάνουμε;».

Ο κ. Καπραβέλος επισήμανε ότι εκτός από τη Θεσσαλονίκη «βράζει» από τον κορωνοϊό η Βόρεια Ελλάδα, εξηγώντας ότι «η γιορτή του Πολιούχου και η παρέλαση είναι γιορτή για όλη τη Βόρεια Ελλάδα» και πολλοί πολίτες άλλων νομών παραδοσιακά έρχονταν στη Θεσσαλονίκη για τους εορτασμούς.

«Δηλαδή θα κάνουμε συγκέντρωση τέτοια εποχή; Θα ήταν τρέλα» κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

Φυσικά ο Ν.Καπραβέλος, όπως και οι άλλοι «ειδικοί», δεν είπε κάτι για την συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι Πακιστανοί το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί δεν κολλάει ο κορωνοϊός;

Όσον αφορά στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός της υλοποίησης της προχωρά κανονικά ωστόσο «φέτος η παρέλαση θα διαρκέσει ακριβώς μία ώρα» λόγω του κορονοϊού που σημαίνει ότι θα παρελάσουν λιγότερα τμήματα.

Πηγή: pronews.gr