Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Ζυμαρικά με σάλτσα κολοκύθας



Πρωτότυπη εναλλακτική πρόταση με ένα άκρως φθινοπωρινό υλικό

Υλικά


  • 450 γρ. πένες
  • 1 1/2 κ. σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 420 γρ. πουρέ κολοκύθας 


 

  • 380 ml γάλα καρύδας
  • 3/4 κ. γλ. πάπρικα
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα ή δύο λεπτά.

Βήμα 3
Ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας, το γάλα καρύδας, την πάπρικα και το αλάτι. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4
Σουρώστε και ξεπλύνετε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα κρέμας κολοκύθας.
Βήμα 5 Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε