Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Τηγανίτες με σπανάκι και μάτσα - Η πιο υγιεινή εκδοχή τους


Υλικά
  • 2 κ. σ. μάτσα σε σκόνη
  • 60 γρ. σπανάκι
  • 100 ml γάλα
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 


 

 

  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αβγά
  • 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάλτε τη σκόνη μάτσα, το σπανάκι και το γάλα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2
Αδειάστε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να μην έχει σβόλους.

Βήμα 3
Λιώστε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ξεκινήστε να τηγανίζετε τις τηγανίτες φτιάχνοντας την καθεμία από περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζύμη.

Βήμα 4
Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλο ένα λεπτό από την άλλη πλευρά.

Βήμα 5
Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.