Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Οι απάτες από δήθεν πρόσφυγες




  Το Μεταναστευτικό είναι πολύ σύνθετο πρόβλημα και δεν δικαιολογεί τους συνεχείς πανηγυρισμούς των αρμόδιων υπουργών, που εμφανίζονται σαν να έλυσαν όλα τα ζητήματα. Μπορεί όντως... 
 
 
να υπάρχει σοβαρή πρόοδος ως προς τον έλεγχο των ροών, όμως η γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών σε μεγάλες πόλεις, κυρίως στην Αθήνα, είναι εμφανής.

Όμως, παραμένουν και πολλά πονηρά «παραθυράκια», που εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι. Τα συμφέροντα, άλλωστε, είναι τεράστια και τα «πλοκάμια» τους απλώνονται παντού, γι’ αυτό χρειάζεται περισσότερη δουλειά και λιγότερα λόγια από τους αρμοδίους…

Μια χαρακτηριστική περίπτωση των προβλημάτων γύρω από το Μεταναστευτικό και του χορού χρήματος που έχει στηθεί πανευρωπαϊκά έφερε στο φως η εφημερίδα «Σημερινή», η οποία αποκαλύπτει ακόμη μία φορά τις δομικές ανεπάρκειες και τις ενδημικές παθογένειες των κρατικών υπηρεσιών.

Πρόκειται για την περίπτωση Τουρκάλας υπηκόου, αναγνωρισμένης ως πρόσφυγα, η οποία μετέβαινε τακτικά στην Τουρκία μέσω Κατεχομένων και, παρά τον υποτιθέμενο κίνδυνο που διέτρεχε στη χώρα καταγωγής της, παντρεύτηκε Τούρκο υπήκοο, έβγαλε δεύτερη τουρκική ταυτότητα με το όνομα του συζύγου της και επέστρεψε. Όμως, εξακολουθεί να απολαμβάνει έως σήμερα το καθεστώς πρόσφυγα με όλα τα προνόμια! Μάλιστα, σαν να μην έφταναν αυτά, προχώρησε και σε αίτημα οικογενειακής επανένωσης, θέλοντας να φέρει και τον σύζυγό της στην Κύπρο.

Το γεγονός εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη στάση αλλά και την επάρκεια των κρατικών υπηρεσιών και των εντεταλμένων αρμοδίων όχι μόνο της Κύπρου, αλλά συνολικά της Ε.Ε., καθώς για να απολαμβάνει κάποιος καθεστώς πρόσφυγα, πρέπει να αποδεικνύει πως δεν μπορεί να μεταβεί στη χώρα καταγωγής του, γιατί κινδυνεύει η ζωή του. Ωστόσο, η αναφερόμενη όχι μόνο μετέβη στην Τουρκία, αλλά παντρεύτηκε κιόλας. Αραγε, πόσες παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν;

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η Τουρκάλα είναι δικαιούχος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, λαμβάνοντας το ποσό των 843,38 ευρώ μηνιαίως. Αυτές είναι δουλειές!

Στην Ελλάδα όποιος επισημαίνει τέτοιες περιπτώσεις αμέσως στοχοποιείται από την Αριστερά και τα παρακλάδια της ως ρατσιστής. Όλοι αυτοί οι υπερευαίσθητοι ζήτησαν ποτέ ενδελεχή έλεγχο τέτοιων περιπτώσεων; Ασφαλώς, όχι… Είναι δικαιωματιστές μόνο υπέρ των ξένων. Τι και αν τα ίδια τα κράτη, άρα οι γηγενείς λαοί, πιάνονται κορόιδα και πληρώνουν καθέναν που παριστάνει τον πρόσφυγα ή τον αδύναμο.

Η δε Ευρώπη κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ή, μάλλον, του αδίκου. Φάνηκε και από τις δηλώσεις του Ελληνα επιτρόπου Σχοινά κατά τα εγκαίνια των νέων υπερδομών σε Κω και Λέρο, που επιβεβαίωσε ότι η Ευρώπη έχει αποφασίσει να παραμείνουν τα ελληνικά νησιά αποθήκες μεταναστών… Ακόμα κι αν οι δομές είναι κλειστές και ελεγχόμενες. Η ουσία του προβλήματος δεν αλλάζει.

Πηγή: dimokratia.gr