Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Ε.Ο.Ν.: Μυρίζει Αυταρχισμός και Φτώχεια στην Ελλάδα


  Περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες θα πληρώνουν πρόστιμο 100€ το μήνα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού. Η Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά αντί να δώσει έμφαση στην ενίσχυση του ΕΣΥ, εκβιάζει τους Έλληνες με πρόστιμα.
 
 Θα...  
 
 
πρέπει να ενημερώσουν το επιτελείο του κυρίου Πρωθυπουργού ότι υπάρχουν ηλικιωμένοι που παίρνουν 380€ σύνταξη. Πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι αν δίνουν τα 100€ σε πρόστιμα; Δηλαδή, το κράτος για “να σώσει” τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους τούς οδηγεί στη φτώχεια με αποτέλεσμα να κόψουν και άλλες φαρμακευτικές αγωγές. Δηλαδή αν δεν φύγουν από κορονοϊό οι άνθρωποι, να φύγουν από άλλη ασθένεια ή πείνα! 
 
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το απάνθρωπο και εγκληματικό μέτρο. Οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το συγκεκριμένο μέτρο θα οδηγήσει χιλιάδες Έλληνες στην πείνα! Βεβαίως, θα ενισχυθεί το ΕΣΥ με αυτά τα χρήματα, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό. Αφού δεν ενισχύθηκε όταν έπρεπε και 40 εκατομμύρια ευρώ πήγαν στα “φτωχά” ΜΜΕ και ενώ 5000 περίπου υγειονομικοί παραμένουν σε καθεστώς αναστολής και οικονομικής εξαθλίωσης. Και μπορεί για την κυβέρνηση ένας 60χρονος να θεωρείται ευπαθής ομάδα για τον κορονοϊό, αλλά δεν θεωρείται ευπαθής για να εργάζεται, μιας και το όριο συνταξιοδότησης είναι τα 67 έτη.
 
 Μια πανδημία για να ξεπεραστεί πέρα από φάρμακα, εμβόλια, υγειονομικά μέτρα, χρειάζεται εθνική αλληλεγγύη, ενότητα, πολιτική ευθύνη, σοβαρότητα και σεβασμός. Δυστυχώς, η κυβέρνηση αποτυγχάνει σε όλα. Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και να παρθεί πίσω αυτό το μέτρο. Η επίθεση στο αυτεξούσιο και την προσωπική ελευθερία θυμίζει αυταρχικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ο κάθε άνθρωπος έχει Αξία μόνο και μόνο επειδή είναι άνθρωπος! Γι’ αυτό και στους χειρότερους εγκληματίες δεν επιβάλλονται θανατική ποινή ή βασανιστήρια. Ας μην ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε ως άνθρωποι.