Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Δριμεία αντίδραση Εκπρόσωπου Τύπου Κ.ΕΛ.ΑΝ για τα "παπαγαλάκια του Μαξίμου"


  
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Πάρις Κουρτζίδης, με αφορμή τη συστηματική παραπληροφόρηση, τη συκοφαντική και δυσφημιστική “πληρωμένη δημοσιογραφία”, που στόχο έχουν να πλήξουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψη του πολύπειρου δημοσιογράφου και προέδρου του Κ.ΕΛ.ΑΝ., Γιώργου Τράγκα, αλλά και ολόκληρο το πολιτικό κόμμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 
«Το “πληρωμένο παπαγαλάκι”, σύμφωνα με τον Λάκη Λαζόπουλο, του οποίου το εκάστοτε “αφεντικό” του λέει από το κοντρόλ και το ακουστικό τι να λέει (δείτε εδώ: https://youtu.be/YxsEaCCJGkA), έπιασε στο στόμα του, με συκοφαντικό και δυσφημιστικό τρόπο, τον Γιώργο Τράγκα αλλά και ολόκληρο το κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Προφανώς είτε σκόπιμα, γιατί κάποιος και πάλι του είπε τι να πει μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή στον ΣΚΑΪ, προκειμένου να πλήξει τον πρόεδρο του κόμματος και το κόμμα, είτε τελικά έχει περιορισμένη δημοσιογραφική αντίληψη και δεν μπορεί να κατανοήσει χιλιοειπωμένα και χιλιοξεκαθαρισμένα πράγματα.

Στο Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ όλες και όλοι, όπως και ο επικεφαλής του, Γιώργος Τράγκας, πιστεύουμε βαθύτατα στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Στις ελευθερίες του ανθρώπου και στην ελευθερία του Τύπου. Καταδικάζουμε κάθε είδος βίας και κάθε μορφή αυταρχισμού και φασισμού. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά με σκληρούς, πολυετείς, αγώνες και πράξεις.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον κύριο Δημήτρη Καμπουράκη, καθώς και τη διοίκηση, τους συντελεστές και δημοσιογράφους του ομίλου Αλαφούζου, όπως και της ιστοσελίδας “THETOC” ότι: Τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές και θέσεις του Κ.ΕΛ.ΑΝ., αφενός τις έχουμε δώσει εδώ και μέρες στη δημοσιότητα, ενώ τις έχουμε στείλει με δελτίο τύπου σε όλα τα ΜΜΕ, κι αφετέρου ότι μπορούν να τις αναζητήσουν στην ιστοσελίδα kelan.gr, όπως κάθε πολίτης - δημοσιογράφος.

Τους ενημερώνουμε δε ότι ο Γιώργος Τράγκας δεν είναι “αρχηγός των αντιεμβολιαστών”, επειδή δηλώνει ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει στο σώμα του, ούτε γιατί ασκεί δριμεία κριτική στον λουδοβίκειο πρωθυπουργό που καθημερινά ευθύνεται για υβριδικά εγκλήματα.

Το Κ.ΕΛ.ΑΝ. και ο Γιώργος Τράγκας, ούτε αποτρέπει, ούτε προτρέπει. Κυρίως δεν επιχειρεί να επιβάλει τι πρέπει να κάνει ο άλλος, σε μια κοινωνία που θέλει να σέβεται πραγματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το σύνταγμα.

Όσον αφορά στους σχολιασμούς περί “ακροδεξιών” φαίνεται ότι δεν έχουν χάσει μόνο την πυξίδα τους, αλλά και το IQ τους. Να είναι βέβαιες και βέβαιοι ότι θα τους βοηθήσουμε ανθρώπινα, για να τα βρουν. Αλλιώς, το ραντεβού μας θα είναι στις δικαστικές αίθουσες. Τέρμα στα… fake news και τις προπαγάνδες… ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ του ΜΑΞΙΜΟΥ.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα οφείλετε να ξέρετε ότι αποτελούν ηθικές αρχές που θέτουν συγκεκριμένα πρότυπα ανθρώπινης συμπεριφοράς και συνήθως προστατεύονται ως νόμιμα δικαιώματα κατά το εθνικό και διεθνές δίκαιο. Θεωρούνται ως “κοινώς αντιλαμβανόμενα αναπαλλοτρίωτα θεμελιώδη δικαιώματα που κάθε άτομο δικαιούται από τη στιγμή της γέννησής του, απλώς και μόνο επειδή είναι ανθρώπινο ον”. Αυτά περιλαμβάνουν αστικά και πολιτικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, καθώς και την ισότητα ενώπιον του νόμου.
Στα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνονται, επίσης, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα στην τροφή, το δικαίωμα στην κατοικία, την ιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευση και το δικαίωμα συμμετοχής στον πολιτισμό.

Ως εκ τούτου, η αντίστροφη μέτρηση… μόλις ξεκίνησε για να κάνετε τα δέοντα, ως προς την αποκατάσταση της αλήθειας, ζητώντας παράλληλα ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Εκτός κι αν, ακόμη και αυτή η έννοια, της συγκεκριμένης λέξης, σας είναι άγνωστη…»