Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Ένα διαχρονικό μπάχαλο: Ο δρόμος που ξεκίνησε το 1967 και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί

 
Ο δρόμος ξεκίνησε το 1967 αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί

Ένας δρόμος στην... 
 
 
Κρήτη που θα έδινε λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πέντε οικισμοί αλλά και εύκολη πρόσβαση στο νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, για περισσότερα από 50 χρόνια παραμένει μισοτελειωμένος.

Η χάραξη του δρόμου που βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου έγινε πριν από το 1967 και οι απαλλοτριώσεις ολοκληρώθηκαν πριν από το 1974, ωστόσο, μετά από τόσες δεκαετίες παραμένει μισός.

Όπως δήλωσε στο «Ράδιο Κρήτη» που ανέδειξε το θέμα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χερσονήσου, Μανώλης Ματθαιάκης, πρόκειται για το οδικό έργο από Αποστόλων Σμάρι μέχρι την είσοδο της Γάλιπε, γνωστός ως ο επαρχιακός δρόμος “Νούμερο 50”, ο οποίος μετά από τόσες δεκαετίες παραμένει μισός.

Όπως είπε ο κ. Ματθαιάκης, σκοπός του δρόμου αυτού ήταν να ενώσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο με το πολιτικό και, φυσικά, να υπάρξει ασφαλής διέλευση προς τους 5 οικισμούς.

Μάλιστα, το μεγαλύτερο τμήμα του έργου ολοκλήρωσε τότε η ΜΟΜΑ και μετά σταμάτησε. Το 2005, ο κ. Ματθαιάκης είπε ότι έγινε μία μελέτη οδοποιίας, όμως τίποτε δεν προχώρησε.

Απομένουν περίπου 17-18 χιλιόμετρα του οδικού έργου, ενώ εκτιμάται ότι θα είναι ο πιο κοντινός, ο πιο εύκολος και ο πιο ασφαλής δρόμος για να μεταβεί κανείς στο Καστέλι και το αεροδρόμιο.





Σύμφωνα με το ekriti.gr, αυτή την περίοδο, κάτοικοι και φορείς των εμπλεκόμενων χωριών, δηλαδή Γαλίπε, Γάλυφα, Κάτω Βάθεια και Καινούργιο Χωριό ανέλαβαν πρωτοβουλία για την ανάδειξη του προβλήματος με στόχο να δοθεί λύση.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, ο οποίος σημείωσε ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου θα γίνει παρέμβαση για το θέμα ενώ σημείωσε με νόημα ότι δεν είναι δυνατόν να μπορούμε να κερδίσουμε χιλιόμετρα και χρόνο με ένα έργο το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί εδώ και μισό αιώνα.