Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Βιασμός 24χρονης: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της - Κατασχέθηκαν τα κινητά των 3 εμπλεκομένων

 
 
  Νέα κατάθεση κλήθηκε να δώσει η 24χρονη κοπέλα που έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη μετά από πρόσκληση σε πάρτι που δέχτηκε

Ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική κατάθεση της 24χρονης που ξεκίνησε από... 


 

τη μιάμιση το μεσημέρι ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, της 24χρονης που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι που διοργανώθηκε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη επιβεβαίωσε εκ νέου τα όσα έζησε, ενώ ο δικηγόρος της κ. Ζιώγας, εξέφρασε μεταξύ άλλων, για ακόμα μια φορά την απορία του για ποιο λόγο δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Η κατάθεση διεξήχθη παρουσία ψυχολόγου, κάτι που προβλέπεται δικονομικά για ερευνώμενες πράξεις όπως ο βιασμός. Νωρίτερα, κατέθεσε ως μάρτυρας στην ίδια ανακρίτρια ο εργοδότης της 24χρονης, ο οποίος τη συνάντησε το πρωί της Πρωτοχρονιάς μετά τον φερόμενο βιασμό της.

Η 17χρονη, η οποία συνόδευσε την καταγγέλλουσα φίλη της στο πάρτι αλλά αποχώρησε στη συνέχεια, δεν κατέθεσε σήμερα, κάτι που ενδεχομένως να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

«Ευχαριστώ για την αγάπη σας»

Νωρίτερα η 24χρονη Γεωργία κατέθεσε και στο αστυνομικό τμήμα και μίλησε στις κάμερες.


«Ευχαριστώ για την αγάπη σας». Αυτά ήταν τα λόγια της 24χρονης Γεωργίας φτάνοντας στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

«Θέλω μόνο να βρω το δίκιο μου», λέει η 24χρονη.

Η καταγγέλλουσα βρέθηκε στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου το πρωί για να καταθέσει σχετικά με τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, ο οποίος όπως υποστηρίζει της επιτέθηκε φραστικά, με στόχο να την κάνει να μη μιλήσει κατά την κατάθεσή της για τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη.


Έρευνα στα σπίτια δύο εμπλεκόμενων - Τι κατασχέθηκε

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας για τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών που διατάχθηκε -μετά την καταγγελία βιασμού- από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι του άνδρα που φέρεται να προσκάλεσε την 24χρονη στο σπίτι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και εξετάζονται από την αστυνομία.

Γι' αυτόν τον λόγο, ο συγκεκριμένος άνδρας βρίσκεται στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Πηγές που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών αναφέρουν ότι δεν έγινε ούτε προσαγωγή ούτε σύλληψη, αλλά ο λόγος της παρουσίας του στο μέγαρο είναι τυπικός και συνδέεται με τις παραπάνω κατασχέσεις.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε έρευνα στα σπίτια δύο εμπλεκόμενων στην υπόθεση.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κατέσχεσε δύο κινητά προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.

Στη λίστα των σημερινών καταθέσεων έχουν προστεθεί και άλλα δύο πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον της 24χρονης, δηλαδή ο εργοδότης της, Χρήστος Καραθανάσης, αλλά και ένα φιλικό του πρόσωπο, καθώς οι δύο άνδρες κλήθηκαν από τη Γεωργία το πρωί της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να τη βοηθήσουν και να την απομακρύνουν από το χώρο.


Αντιφατικές καταθέσεις

Την ίδια ώρα, ο 27χρονος παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή της υπόθεσης.

«Πράγματι την κάλεσα από το προσωπικό μου τηλέφωνο στις 4:10 και μιλώντας απευθείας μαζί της, τη ρώτησα αν ήταν στην είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να της ανοίξω την πόρτα του δωματίου. Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιο μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε και έχοντας την απόλυτη συναίνεση της», υποστήριξε ο 27χρονος στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 17χρονης φίλης της και του φερόμενου ως διοργανωτή του πάρτι η Γεωργία ήταν εμφανές ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Αντίθετα, ο 27χρονος που είχε συλληφθεί ισχυρίζεται πως η 24χρονη δεν ήταν υπό την επήρεια μέθης.

«Ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι η συγκεκριμένη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης ή ότι έπραξε κάτι κατά την ερωτική μας συνεύρεση χωρίς την απόλυτη συναίνεση της», είπε.

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν, όμως, και για τις ώρες που έγιναν τα γεγονότα, καθώς στις 3 καταθέσεις οι νεαροί αναφέρουν διαφορετικές ώρες.

Σε μία από τις καταθέσεις της η Γεωργία «καίει» τον άνθρωπο που την προσκάλεσε στο ξενοδοχείο καθώς υποστήριξε ότι και στο παρελθόν την είχε καλέσει να πάρει μέρος σε μια αντίστοιχο πάρτι, ρωτώντας την, μάλιστα, εάν θέλει να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

«Με έχει ρωτήσει σε παλαιότερο πάρτι του 2021 αν θέλω να κάνω χρήση ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, για να μου προσφέρει και εγώ του απάντησα αρνητικά», είπε η 24χρονη.