Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Οι 7+1 χρήσεις του λεμονιού που ίσως δεν γνωρίζετε

 
 

 

 Δύο τρία λεμόνια βρίσκονται πάντα σε κάποιο καλαθάκι στην κουζίνα σου. Είναι ένα από τα πιο βασικά υλικά μαγειρικής και σχεδόν αναγκαίο για τα κρεατικά σου. Τα...   


 

κάνει πιο νόστιμα και το άρωμά του δίνει μία αίσθηση δροσιάς στο χώρο. Είναι τυχαίο άλλωστε που κυκλοφορύν και τόσα απορρυπαντικά με άρωμα λεμονιού; Φυσικά και όχι.

Ποιες όμως είναι οι υπόλοιπες χρήσεις του λεμονιού που σου έχουν ξεφύγει; Τι μόνο στην κουζίνα θα το χρησιμοποιείς; Εδώ υπάρχουν τόσες προτάσεις που πραγματικά θα σου «λύσουν» τα χέρια. Να δεις πως από εδώ και πέρα θα αγοράζεις πολλά περισσότερα.

1.Πλύσιμο χεριών: Ο χυμός λεμονιού μπορεί να σε βοηθήσει να διώξεις τις έντονες μυρωδιές από τα χέρια σου.

2.«Γιατρικό» για το βήχα: Ανακάτεψε νερό με μέλι και αρκετές σταγόνες λεμονιού και απλά πιες το.

3. Αποσμητικό ποδιών: Τρίψε το πέλμα σου με μία φέτα λεμονιού, αν θες να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές.

4. Καθάρισμα του κάδου απορριμάτων: Ανακάτεψε λίγο χυμό λεμονιού με λίγο νερό και τρίψε τον κάδο απορριμάτων για να μη μυρίζει δυσάρεστα κάθε φορά που αλλάζεις σακούλα. Μπορείς να τον τρίψεις και με σκέτο χυμό λεμονιού.

5. Γυαλιστικό ασημικών: Δώσε λάμψη στα ασημικά σου, τρίβοντάς τα με μερικές σταγόνες λεμονιού.

6. Διώξε τα άλατα: Τρίψε το νεροχύτη σου ή τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με νερό και δώσε τους ξανά την εικόνα που τους αρμόζει.

7. Ευωδίασε το ψυγείο σου: Αν πιστεύεις ότι το ψυγείο σου «μυρίζει» εμπότισε ένα λεμόνι μέσα σε φυσικό χυμό λεμονιού και τοποθέτησε το σε μία γωνία στο ψυγείο σου.

8.Απωθητικό κουνουπιών: Μπορεί το tip αυτό να είναι πιο καλοκαιρινό, αλλά έπρεπε να το γνωρίζεις. Ρίξε μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού στα κεριά σου και άναψέ τα για να «διώξεις» τα κουνούπια.