Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Σολομός με μανιτάρια και σπαράγγια


Υλικά 


  • 4 φιλέτα άγριου σολομού χωρίς πέτσα
  • 220 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 220 γρ. μέτρια σπαράγγια (περίπου 1/2 μάτσο), κομμένα στη μέση κατά μήκος  

 

 

  • 4 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι, συν φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
  • Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό


Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και κόψτε τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτο σε τέτοιο μέγεθος ώστε να χωράει το κάθε φιλέτο σολομού και να μπορεί να διπλωθεί.

Βήμα 2
Ρίξτε τα μανιτάρια, τα σπαράγγια και το κρεμμύδι με λάδι σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίστε με το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 3
Αφαιρέστε τα σπαράγγια από το μείγμα και μοιράστε ομοιόμορφα στα αλουμινόχαρτα, δημιουργώντας ένα στρώμα. Συμπληρώστε το καθένα με 1 κομμάτι ψάρι και μετά περιχύστε με το μείγμα μανιταριών. Προσθέστε σε κάθε μερίδα 1 κουταλιά της σούπας νερό και «σφραγίστε» το περιεχόμενο κλείνοντας το αλουμινόχαρτο.

Βήμα 4
Ψήστε για 9 λεπτά, ανοίξτε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και σερβίρετε το σολομό με τα σπαράγγια και τα μανιτάρια, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.